Тісто на опарі для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як зробити тісто на опарі для пиріжків, - цей спосіб вам сподобається, адже саме так наші бабусі і мами готували! смак, аромат і пишність, - зовсім як і в дитинстві, пробуйте!
Основа, приготоване за цим простим рецептом тіста на опарі для пиріжків, виходить дуже пишною і м'якою, - тому найкраще ліпити пиріжки "на швидку руку", і обсмажувати їх на сковороді. А то ж почнете намагатися зліпити булочку, - будете все в липкому тесті і ви, і ваша кухня! Так що враховуйте цей момент, і ваші пиріжки вийдуть на радість не тільки вашим домочадцям, але і вам! Адже сам по собі рецепт приготування тіста на опарі для пиріжків дуже простий, і особливих умінь від вас не вимагає. Хай щастить!
- Молоко - 1 літр
- Борошно - 1.5 кілограма
- Крем - 300 грам
- Дріжджі сухі - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 4 штуки
1. Дріжджі розводимо разом з 1 ст.Л. Цукру в підігрітому молоці. Молока потрібно зовсім небагато.
2. Тим часом яйця, олія, цукор, що залишився і сіль змішуємо в окремому посуді.
3. Додамо сметану, і збиваємо міксером або віночком до однорідності.
4. Тим часом дріжджі вже мали б піднятися до такого стану:
5. Додамо в каструлю молоко, потім потроху досипати борошно, і потім - дріжджі. Кожен раз добре перемішуємо тісто.
6. Готове однорідне еластичне тісто закриваємо кришкою, і залишити годину або два.
7. Періодично помішуйте, і як тільки підніметься в достатній мірі, - приступайте до готування пиріжків!