Рецепт Тісто для розтягаїв фото

Тісто для розтягаїв
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Найсмачніші розтягаї виходять з дріжджового тіста, так що якщо ви вирішили приготувати це чудове російське блюдо, у мене є для вас хороший і досить простий рецепт тіста для розтягаїв.

Опис приготування:

Якщо ви ніколи не пробували це приголомшливе блюдо російської кухні, то ви багато втратили, адже розтягаї - це неймовірно смачно, навіть слів не підібрати наскільки. Їх можна приготувати з рибою, м'ясом або яйцем, рисом і овочами, варіантів начинки багато, а ось тісто завжди одне і те ж, і зараз я поділюся з вами своїм рецептом приготування тіста для розтягаїв. Зробити таке його зовсім не важко, правда доведеться запастися терпінням, адже на все про все знадобиться кілька годин. Але витрачений час того варто, тісто виходить дуже ніжне і повітряне, а які з ним смачним виходять розтягаї - просто супер. Так що не варто лінуватися, адже з цим простим рецептом тіста для розтягаїв ви зможете зробити смачне частування вашим рідним.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Дріжджі живі - 25 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
тісто для розтягаїв - фото крок 1
Підігріваємо молоко, переливаємо його в миску, розбиваємо туди яйце і збиваємо все трохи. Тепер розчиняємо в цій суміші дріжджі, додаємо цукор і розтоплене вершкове масло.
тісто для розтягаїв - фото крок 2
У цю суміш починаємо поступово всипати просіяне борошно, замішуємо тісто, додаємо сіль.
тісто для розтягаїв - фото крок 3
Коли тісто стане м'яким, еластичним і перестане прилипати до стінок і рукам, накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце 1, 5-2 годину. Після закінчення часу обминали тісто і знову відправляємо його підніматися.
тісто для розтягаїв - фото крок 4
Після другої вистоювання можна сміливо приступати до ліплення розтягаїв.

Схожі рецепти