Тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Досвідченим кулінарам точно відомий цей рецепт. А тим, хто тільки починає пекти, розповім, як приготувати тісто для пирога, ідеальне пісочне, яке підійде для відкритих або закритих пирогів.
Щоб все зробити правильно, я рекомендую для замішування тіста використовувати міксер зі спеціальною насадкою. Якщо його немає, то вимішують руками, але дуже швидко, так як основне завдання - не дозволити маслу розтанути.
- Борошно пшеничне - 420 грам
- Вершкове масло - 230 грам (охолоджене)
- Вода холодна - 5 Ст. Ложок
- Жовток - 2 штуки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки (для солодкого тіста)

Воду змішайте з жовтками, лимонним соком, сіллю і цукром. Додайте кубик льоду і злегка збийте виделкою.

Просійте борошно, до неї додайте олію, нарізане кубиками. Вимісити швидко в крихту, потім влийте рідину і швидко вимісити, поки маса холодна.

Розділити тісто 2 частини.

Кожну загорніть в целофановий пакетик і відправте в холодильник мінімум на 4 годину.