Рецепт Тісто для пирога фото

Тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Пісні страви
На швидку руку
Випічка, Пироги

Досвідченим кулінарам точно відомий цей рецепт. А тим, хто тільки починає пекти, розповім, як приготувати тісто для пирога, ідеальне пісочне, яке підійде для відкритих або закритих пирогів.

Щоб все зробити правильно, я рекомендую для замішування тіста використовувати міксер зі спеціальною насадкою. Якщо його немає, то вимішують руками, але дуже швидко, так як основне завдання - не дозволити маслу розтанути.

  • Борошно пшеничне - 420 грам
  • Вершкове масло - 230 грам (охолоджене)
  • Вода холодна - 5 Ст. Ложок
  • Жовток - 2 штуки
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (для солодкого тіста)
тісто для пирога - фото крок 1
Воду змішайте з жовтками, лимонним соком, сіллю і цукром. Додайте кубик льоду і злегка збийте виделкою.
тісто для пирога - фото крок 2
Просійте борошно, до неї додайте олію, нарізане кубиками. Вимісити швидко в крихту, потім влийте рідину і швидко вимісити, поки маса холодна.
тісто для пирога - фото крок 3
Розділити тісто 2 частини.
тісто для пирога - фото крок 4
Кожну загорніть в целофановий пакетик і відправте в холодильник мінімум на 4 годину.

Схожі рецепти