Тісто для піци з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичайного тесту для піци вирішив зробити його з цільнозерновий борошна з додаванням меду. Поділюся з вами тим, що вийшло. Записуйте, як приготувати тісто для піци з цільнозерновий борошна.
Робота з тестом з цільнозерновий борошна не особливо відрізняється від роботи зі звичайною пшеничним борошном. Ви можете використовувати таку основу для піци з будь-якою начинкою: м'ясо, морепродукти, овочі, сир та інше. Тісто дріжджове, тому йому знадобиться час для вистоювання.
- Цільнозернове борошно - 1 Склянка
- Пшеничне борошно - 1, 5-2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1. У миску налийте воду, додайте мед і дріжджі, перемішайте. Залиште суміш на 7-10 хвилин.
2. До пінистої маси введіть оливкова олія і додайте сіль.
3. Перемішайте гарненько і введіть цельнозерновую борошно, розмішайте.
4. Слідом введіть пшеничне борошно, додаючи щоразу по 0, 5 склянки.
5. Перемішайте тісто ложкою.
6. Коли для перемішування ложкою тісто вже занадто туге, перекладіть його на стіл, присипаний борошном.
7. Обваляйте тісто в борошні і вимішують його близько 3 хвилин.
8. Сформуйте тісто в кулю і викладіть його в миску, змащену олією. Залиште тісто на 45-60 хвилин, накрийте його рушником.
9. Викладіть тісто з миски на стіл і натисніть по центру, потім руками сформуйте коржик.
10. Викладіть корж на деко, присипаний панірувальними сухарями.
11. Додайте за смаком начинку і соус, запікайте піцу в духовці до готовності. Подавайте її відразу після приготування.