Рецепт Тісто для піци без масла фото

Тісто для піци без масла
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Полудень
Випічка, Піца

У піці найголовніше це підібрати гарне тісто, щоб з ним було легко працювати, а при випіканні корж залишався м'яким і ніжним, і я з радістю розповім вам, як зробити таке тісто швидко і легко.

Скільки господинь, стільки і різних варіантів приготування піци, адже кожна вибирає начинку на свій смак, а ось тісто чомусь практично всі роблять однакову, з додавання масла, вважається, що так воно стає м'якше і еластичною. Однак я хочу поділитися з вами іншим, на мій погляд, більш вдалим рецептом приготування тіста для піци без масла, який волію я. Перепробувавши масу різних варіантів, я зупинилася саме на цьому, нехай він займе трохи більше часу, але зате піца з ним виходить чудова, як в кращих піцеріях світу. Тому всім шанувальникам справжньої смачної піци я пропоную спробувати зробити тісто для піци без масла в домашніх умовах, сподіваюся, що цей рецепт сподобається вам так само, як і мені.

  • Борошно - 1 Склянка(+ 2 столові ложки в опару)
  • Дріжджі живі - 10 грам
  • Вода тепла - 100 мілілітрів(+ 2 столові ложки в опару)
  • Цукор - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
тісто для піци без масла - фото крок 1
Для початку ми приготуємо опару для тіста, для цього перетираємо 2 ложки борошна з дріжджами, додаємо цукор і 2 ложки теплої води (приблизно 35 градусів). Ставимо миску з опарою в тепло на пів годинки.
тісто для піци без масла - фото крок 2
Поки опара піднімається, ми просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, а після закінчення 30 хвилин з'єднує борошно з піднялася опару. Додаємо 100 мл теплої води і замішуємо з цих інгредієнтів тісто. Місити його слід досить довго, хвилин 10-15, так воно вийде дуже м'яке і еластичне.
тісто для піци без масла - фото крок 3
Перекладаємо тісто в миску, посипаємо борошном і ставимо в тепле місце на 1 час.
тісто для піци без масла - фото крок 4
З плином часу тісто повністю готове до розкочування і випічці. А щоб ваша піца вийшла ще смачніше, вам слід для початку поставити корж випікатися в духовку хвилини на 3 (при 200 градусах), а вже потім викладати на нього начинку.

Схожі рецепти