Рецепт Тістечко «Петишу» фото

Тістечко «Петишу»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Тістечко

Просте, повітряне та апетитне заварне тістечко "петишу" стане відмінним десертом до чаю, як на кожен день, так і на святковому столі. Рекомендую обов'язково взяти на замітку цей рецепт!

Тістечко подається до столу з цукровою пудрою. Але при бажанні ви можете приготувати начинку. Чудово підійде заварний крем, згущене молоко або шоколад. Такий десерт обов'язково оцінять дорослі і діти.

  • Вода - 1/2 склянки
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Яйце - 2-4 штук (скільки "візьме" тісто)
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
тістечко
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
тістечко
З'єднайте воду, вершкове масло і сіль. Поставте на середній вогонь і доведіть до закипання.
тістечко
Додайте просіяне борошно і активно перемішайте.
тістечко
Остудіть тісто до кімнатної температури.
тістечко
Поступово додавайте яйця і збивайте тісто. Кількість яєць вказати складно. Це може бути 2, 3 або 4 штуки.
тістечко
Готове тісто має бути м'яким, гладким, середньої щільності.
тістечко
За допомогою чайної ложки відсадити тісто на пергамент для випічки. Надішліть тістечка в духовку.
тістечко
Випікаємо "петишу" близько 40 хвилин.
тістечко
Готові тістечка трохи остудіть і присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти