Тістечко «Петишу»
(покроковий рецепт з фото)
Просте, повітряне та апетитне заварне тістечко "петишу" стане відмінним десертом до чаю, як на кожен день, так і на святковому столі. Рекомендую обов'язково взяти на замітку цей рецепт!
Тістечко подається до столу з цукровою пудрою. Але при бажанні ви можете приготувати начинку. Чудово підійде заварний крем, згущене молоко або шоколад. Такий десерт обов'язково оцінять дорослі і діти.
- Вода - 1/2 склянки
- Борошно - 1/2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 2-4 штук (скільки "візьме" тісто)
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
З'єднайте воду, вершкове масло і сіль. Поставте на середній вогонь і доведіть до закипання.
Додайте просіяне борошно і активно перемішайте.
Остудіть тісто до кімнатної температури.
Поступово додавайте яйця і збивайте тісто. Кількість яєць вказати складно. Це може бути 2, 3 або 4 штуки.
Готове тісто має бути м'яким, гладким, середньої щільності.
За допомогою чайної ложки відсадити тісто на пергамент для випічки. Надішліть тістечка в духовку.
Випікаємо "петишу" близько 40 хвилин.
Готові тістечка трохи остудіть і присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!