Тістечко «казка»
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, багато з вас знають смачний торт "казка" з радянського минулого, моє тістечко приготовлено за рецептурою цього торта. Воно дуже смачне і ніжне, байдужих не буде! ділюся рецептом!
Приготування тістечок просте, якщо слідувати покрокової інструкції до рецептом, дотримуючись послідовність. Готуйте з задоволенням і діліться своїми враженнями в коментарях!
- Борошно - 65 грам
- Цукровий пісок - 180 грам(60 грам - в тісто, 60 грам - в сироп для просочення, 60 грам - в вершках)
- Яйце - 3 штуки(2 жовтка і 3 білка - в тісто, 1 жовток - для крему)
- Вода - 55 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в просочення, 1 ст. Ложка - в вершках)
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 120 мілілітрів(60 мл. - в тісто, 60 мл. - в вершках)
- Какао-порошок - 2 чайних ложки
- Ванілін - 2 грами (один пакетик ваніліну або ванільного цукру)
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 25 грам
- Цукати і міні-безе - За смаком (для прикраси)
- Масло рослинне - 35 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Розділіть білки і жовтки трьох яєць, один жовток прибираємо в сторону, він буде використаний для приготування крему.
Змішайте всі сухі інгредієнти для приготування тіста - борошно, крохмаль, розпушувач і 60 грам цукрового піску.
До яєчних жовтків додайте рослинне масло.
Добре збийте жовтки з рослинним маслом, нагрійте молоко приблизно до 70 градусів і влийте його в суміш жовтків і рослинного масла при постійному збиванні.
Просійте до жовтків суміш сухих інгредієнтів.
Замісити тісто.
До білків додайте дрібку солі.
Збийте білки до стійких піків.
У кілька прийомів додайте збиті білки до жовткова суміші.
Акуратно перемішайте суміш.
Викладіть тісто на деко, застелений папером для випічки і запікайте при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Поки випікається бісквіт, займіться приготуванням сиропу для крему. У ківш влийте молоко, додайте одне яйце, цукровий пісок і поставте на невеликий вогонь.
Варіть сироп при постійному помішуванні приблизно 5 хвилин, поки на поверхні не почнуть утворюватися великі бульбашки.
Зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
Візьміть розм'якшене вершкове масло, додайте до нього пару столових ложок цукрової пудри і збийте.
Поступово додайте до маслу готовий яєчний сироп, влийте столову ложку коньяку і ванілін або ванільний цукор і знову збийте.
Виберіть крем 2 частини, в одну частину додайте какао-порошок і перемішайте.
Готовий крем охолодіть і перекладіть крем містить какао в кондитерський мішок.
Охолодіть спечений бісквіт.
Наріжте бісквіт на рівні шматочки, число яких повинно бути парним.
Приготуйте просочення для бісквіта, змішавши воду, дві столові ложки цукрового піску до розчинення, влийте столову ложку коньяку.
Просочіть за допомогою кулінарної кисті обидва шматочка бісквіта.
Викладіть світлий крем і скріпіть дві половинки бісквіта.
Нанесіть крем з какао на верхню частину бісквіта.
Прикрасьте кремом з кондитерського мішка з насадками, міні-безе і цукатами.
З оформленням тістечка можна не повторюватися.
Прикрашайте як вам підказує фантазія.
Викладіть готові тістечка на блюдо.
Наливайте чай або каву і пригощайте домашніх смачними тістечками! Приємного чаювання!