Рецепт Тістечко «казка» фото

Тістечко «казка»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Тістечко

Напевно, багато з вас знають смачний торт "казка" з радянського минулого, моє тістечко приготовлено за рецептурою цього торта. Воно дуже смачне і ніжне, байдужих не буде! ділюся рецептом!

Приготування тістечок просте, якщо слідувати покрокової інструкції до рецептом, дотримуючись послідовність. Готуйте з задоволенням і діліться своїми враженнями в коментарях!

  • Борошно - 65 грам
  • Цукровий пісок - 180 грам(60 грам - в тісто, 60 грам - в сироп для просочення, 60 грам - в вершках)
  • Яйце - 3 штуки(2 жовтка і 3 білка - в тісто, 1 жовток - для крему)
  • Вода - 55 мілілітрів
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в просочення, 1 ст. Ложка - в вершках)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 120 мілілітрів(60 мл. - в тісто, 60 мл. - в вершках)
  • Какао-порошок - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 2 грами (один пакетик ваніліну або ванільного цукру)
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 25 грам
  • Цукати і міні-безе - За смаком (для прикраси)
  • Масло рослинне - 35 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
тістечко
Підготуйте інгредієнти.
тістечко
Розділіть білки і жовтки трьох яєць, один жовток прибираємо в сторону, він буде використаний для приготування крему.
тістечко
Змішайте всі сухі інгредієнти для приготування тіста - борошно, крохмаль, розпушувач і 60 грам цукрового піску.
тістечко
До яєчних жовтків додайте рослинне масло.
тістечко
Добре збийте жовтки з рослинним маслом, нагрійте молоко приблизно до 70 градусів і влийте його в суміш жовтків і рослинного масла при постійному збиванні.
тістечко
Просійте до жовтків суміш сухих інгредієнтів.
тістечко
Замісити тісто.
тістечко
До білків додайте дрібку солі.
тістечко
Збийте білки до стійких піків.
тістечко
У кілька прийомів додайте збиті білки до жовткова суміші.
тістечко
Акуратно перемішайте суміш.
тістечко
Викладіть тісто на деко, застелений папером для випічки і запікайте при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
тістечко
Поки випікається бісквіт, займіться приготуванням сиропу для крему. У ківш влийте молоко, додайте одне яйце, цукровий пісок і поставте на невеликий вогонь.
тістечко
Варіть сироп при постійному помішуванні приблизно 5 хвилин, поки на поверхні не почнуть утворюватися великі бульбашки.
тістечко
Зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
тістечко
Візьміть розм'якшене вершкове масло, додайте до нього пару столових ложок цукрової пудри і збийте.
тістечко
Поступово додайте до маслу готовий яєчний сироп, влийте столову ложку коньяку і ванілін або ванільний цукор і знову збийте.
тістечко
Виберіть крем 2 частини, в одну частину додайте какао-порошок і перемішайте.
тістечко
Готовий крем охолодіть і перекладіть крем містить какао в кондитерський мішок.
тістечко
Охолодіть спечений бісквіт.
тістечко
Наріжте бісквіт на рівні шматочки, число яких повинно бути парним.
тістечко
Приготуйте просочення для бісквіта, змішавши воду, дві столові ложки цукрового піску до розчинення, влийте столову ложку коньяку.
тістечко
Просочіть за допомогою кулінарної кисті обидва шматочка бісквіта.
тістечко
Викладіть світлий крем і скріпіть дві половинки бісквіта.
тістечко
Нанесіть крем з какао на верхню частину бісквіта.
тістечко
Прикрасьте кремом з кондитерського мішка з насадками, міні-безе і цукатами.
тістечко
З оформленням тістечка можна не повторюватися.
тістечко
Прикрашайте як вам підказує фантазія.
тістечко
Викладіть готові тістечка на блюдо.
тістечко
Наливайте чай або каву і пригощайте домашніх смачними тістечками! Приємного чаювання!

Схожі рецепти