Рецепт Тірамісу (рецепт класичний) фото

Тірамісу (рецепт класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Маскарпоне
Дієтичне харчування , ПП рецепти
Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чудовий багатошаровий італійський десерт"Тірамісу" - це неймовірна насолода! Класичним рецептом приготування десерту ділюся з вами, Любі друзі! Ну дуже смачно, пальчікікі оближете!

Опис приготування:

Я готую"Тірамісу" в порційних стаканчиках і креманках, мені так зручніше подавати десерт, але ви можете викласти десерт спочатку в форму, а потім розрізати на шматочки і подавати.

У десерті використовуються сирі яйця без термічної обробки, це може багатьох лякати, але треба пам'ятати, що бактерії «сидять» на шкаралупі яєць, тому перед використанням їх треба ретельно вимити теплою водою з милом.

Для приготування десерту маскарпоне і яйця повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх заздалегідь з холодильника.


  • Маскарпоне - 250 грам
  • Кава - 100 мілілітрів
  • Печиво"Савоярді" - 12 штук
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 160 грам
  • Ром або коньяк - За смаком
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • М'ята - За смаком (для прикраси)
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 1
Заварюємо каву, ставимо його остуджувати. У каві додамо трохи коньяку або рому за смаком (намагайтесь не зловживати, алкоголю необхідно додавати зовсім небагато, для аромату, він не повинен перебивати смаку інших інгредієнтів).
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 2
Окремо Martens від жовтків. Зіб'ємо білки з половиною цукру до міцних піків.
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 3
В окремій мисці збийте жовтки з іншою половиною цукру в світлу пишну масу.
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 4
Додамо до жовтків маскарпоне, зіб'ємо ще раз.
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 5
Потім повільно і акуратно перекладаємо збиті білки в сирну масу, перемішуємо знизу вгору.
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 6
Повинен вийти пишний світлий крем.
тірамісу (рецепт класичний) - фото крок 7
Приготуйте порційні стаканчики або креманки. Обмокніть печиво в каві, викладіть на дно склянки, на шар печива викладіть шар крему, повторіть шари ще раз. Таким чином підготуйте всі порції. Приберіть десерт в морозилку на 40 хвилин або в холодильник години на 1, 5-2. Подавайте тирамісу, посипавши через сито какао, і прикрасивши м'ятою.

Схожі рецепти