Тірамісу (рецепт класичний)
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий багатошаровий італійський десерт "тірамісу" - це неймовірна насолода! Класичним рецептом приготування десерту ділюся з вами, Любі друзі! Ну дуже смачно, пальчікікі оближете!
Я готую "тірамісу" в порційних стаканчиках і креманках, мені так зручніше подавати десерт, але ви можете викласти десерт спочатку в форму, а потім розрізати на шматочки і подавати.
У десерті використовуються сирі яйця без термічної обробки, це може багатьох лякати, але треба пам'ятати, що бактерії «сидять» на шкаралупі яєць, тому перед використанням їх треба ретельно вимити теплою водою з милом.
Для приготування десерту маскарпоне і яйця повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх заздалегідь з холодильника.
- Маскарпоне - 250 грам
- Кава - 100 мілілітрів
- Печиво "савоярді" - 12 штук
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 160 грам
- Ром або коньяк - За смаком
- Какао - 3 Ст. Ложки
- М'ята - За смаком (для прикраси)
Заварюємо каву, ставимо його остуджувати. У каві додамо трохи коньяку або рому за смаком (намагайтесь не зловживати, алкоголю необхідно додавати зовсім небагато, для аромату, він не повинен перебивати смаку інших інгредієнтів).
Окремо Martens від жовтків. Зіб'ємо білки з половиною цукру до міцних піків.
В окремій мисці збийте жовтки з іншою половиною цукру в світлу пишну масу.
Додамо до жовтків маскарпоне, зіб'ємо ще раз.
Потім повільно і акуратно перекладаємо збиті білки в сирну масу, перемішуємо знизу вгору.
Повинен вийти пишний світлий крем.
Приготуйте порційні стаканчики або креманки. Обмокніть печиво в каві, викладіть на дно склянки, на шар печива викладіть шар крему, повторіть шари ще раз. Таким чином підготуйте всі порції. Приберіть десерт в морозилку на 40 хвилин або в холодильник години на 1, 5-2. Подавайте тирамісу, посипавши через сито какао, і прикрасивши м'ятою.