Рецепт Тірамісу класичний в креманках фото

Тірамісу класичний в креманках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Шоколад
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Порційне улюблене тірамісу до свята або званої вечері прикрасить любо стіл і порадує самих вибагливих гостей. Дивіться і записуйте рецепт приготування тірамісу класичного в креманках!

Опис приготування:

Тірамісу настільки популярний десерт, що з нього роблю цілі торти. Але, класичний тірамісу передбачає порционность. Найкраще його подавати в креманках. Для приготування тірамісу класичного в креманках потрібно справжній маскарпоне, бренді або лікер (бейліс, наприклад) і хитається.

  • Маскарпоне - 500 грам
  • Savojardi - 300-400 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Лікер - 40 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Какао-порошок - За смаком
тірамісу класичний в креманках - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 2
Білки збийте до щільної, густої піни, поставте їх на час в холодильник.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 3
Жовтки збийте з цукром і дрібкою ваніліну до білого. Збиті жовтки повинні бути практично білими і схожими на густий крем.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 4
Процес довгий, але це того варте!
тірамісу класичний в креманках - фото крок 5
Лопатка Маскарпоне.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 6
Продовжуючи збивати жовтки, потроху починайте додавати в них маскарпоне. Продовжуйте збивати суміш до абсолютно однорідного стану, тільки велику швидкість не раджу використовувати - може все расслоиться. Так що, не поспішайте, збивайте помалу.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 7
Далі, продовжуючи збивати, поступово в цю масу втручайтеся збиті білки. Потрібно отримати однорідну, без грудок і вкраплень, густу масу.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 8
Ось так повинен виглядати готовий крем дл тірамісу: поставте його в холодильник.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 9
Потім приступаємо до складання креманки: на дно викладіть достатню кількість крему. Холодну каву змішайте з лікером і швидко умочіть в нього савоярді.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 10
Викладіть печиво поверх крему, при необхідності поламайте (печиво повинно покривати більшу частину крему, тому приміряйте савоярді в креманках заздалегідь).
тірамісу класичний в креманках - фото крок 11
Зверху рівно викладіть крем. Надішліть в холодильник, тірамісу повинен просочитися.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 12
Готовий тірамісу в креманках посипте какао-порошком перед подачею.
тірамісу класичний в креманках - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти