Тірамісу класичний в креманках
(покроковий рецепт з фото)
Порційне улюблене тірамісу до свята або званої вечері прикрасить любо стіл і порадує самих вибагливих гостей. Дивіться і записуйте рецепт приготування тірамісу класичного в креманках!
Тірамісу настільки популярний десерт, що з нього роблю цілі торти. Але, класичний тірамісу передбачає порционность. Найкраще його подавати в креманках. Для приготування тірамісу класичного в креманках потрібно справжній маскарпоне, бренді або лікер (бейліс, наприклад) і хитається.
- Маскарпоне - 500 грам
- Savojardi - 300-400 грам
- Яйця - 4 штуки
- Лікер - 40 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - За смаком
- Какао-порошок - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Білки збийте до щільної, густої піни, поставте їх на час в холодильник.
Жовтки збийте з цукром і дрібкою ваніліну до білого. Збиті жовтки повинні бути практично білими і схожими на густий крем.
Процес довгий, але це того варте!
Лопатка Маскарпоне.
Продовжуючи збивати жовтки, потроху починайте додавати в них маскарпоне. Продовжуйте збивати суміш до абсолютно однорідного стану, тільки велику швидкість не раджу використовувати - може все расслоиться. Так що, не поспішайте, збивайте помалу.
Далі, продовжуючи збивати, поступово в цю масу втручайтеся збиті білки. Потрібно отримати однорідну, без грудок і вкраплень, густу масу.
Ось так повинен виглядати готовий крем дл тірамісу: поставте його в холодильник.
Потім приступаємо до складання креманки: на дно викладіть достатню кількість крему. Холодну каву змішайте з лікером і швидко умочіть в нього савоярді.
Викладіть печиво поверх крему, при необхідності поламайте (печиво повинно покривати більшу частину крему, тому приміряйте савоярді в креманках заздалегідь).
Зверху рівно викладіть крем. Надішліть в холодильник, тірамісу повинен просочитися.
Готовий тірамісу в креманках посипте какао-порошком перед подачею.
Смачного!