Салат з куркою в креманках
(покроковий рецепт з фото)
Курка з горіхами - одне з кращих смакових поєднань, а салат в скляних креманках, коли видно всі верстви, неодмінно сподобається вам і вашим гостям!
Курку і яйця відваріть, остудіть і подрібніть. Салат викладайте шарами в красиві креманки. Кожен шар промазуйте майонезом. Салат прикрасьте подрібненими горіхами.
- Куряче філе - 300 грам
- Огірки - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Яйця курячі - 2 штуки
- Майонез - 8 Ст. Ложок
- Горіхи волоські - 8 Ст. Ложок
- Чорнослив - 70 грам
Для приготування порційного салату нам знадобиться куряче філе, огірок, яйця, чорнослив, грецькі горіхи, майонез, сіль.
Відварюємо яйця і курячу грудку до готовності в підсоленій воді. Остужаем м'ясо і нарізаємо дрібними кубиками.
Курячі яйця очищаємо і подрібнюємо.
Заливаємо чорнослив окропом.
Огірок моєму, нарізаємо тонкою дрібною соломкою.
Зливаємо воду з чорносливу і подрібнюємо його.
Волоські горіхи подрібнюємо у велику крихту. Краще використовувати ступку і товкач.
Збираємо салат. На дно скляних креманок викладаємо першим шаром подрібнені курячі яйця.
Щедро поливаємо майонезом. Можна зробити сітку з майонезу, так його простіше розподілити. Викладіть майонез в целофановий пакет, на кінчику якого зробіть маленьку дірочку і, натискаючи, розподіліть майонез сіточкою на черговий шар.
На майонез викладаємо куряче м'ясо, знову поливаємо майонезом.
Наступний шар - нарізаний огірок. Цей шар трохи солимо.
Поливаємо огірковий шар майонезом і викладаємо нарізаний чорнослив.
Чорнослив поливаємо також майонезом і викладаємо поверх нього волоські горіхи, розподіляючи їх по поверхні салату.
Прикрашаємо кожну порцію салату листочками свіжої петрушки і квіткою з огірка. Салат перед подачею необхідно витримати в холодильнику приблизно 30 хвилин.