Тірамісу (класичний простий)
(покроковий рецепт з фото)
Італійці знають толк не тільки в пасті і піці, але десерт, згодні? Якщо ви теж без розуму від солоденького, тоді неодмінно повинні взяти на замітку цей нескладний і шалено апетитний рецепт.
Поспішаю показати вам детально, як приготувати тірамісу класичний простий і нереально смачний! Такий десерт точно викличе захват у ваших близьких і гостей. Кілька нюансів: яйця повинні бути тільки свіжими і якісними, так як використовуються вони в сирому вигляді. Якщо десерт їстимуть дітки, кава з лікером можна замінити на какао з ваніллю або корицею, наприклад.
- Білки - 5-6 штук
- Жовтки - 3 штуки
- Лікер - 1-2 Ст. Ложок
- Маскарпоне - 250 грам
- Savojardi - 400 грам (приблизно)
- Кава - 1 Чайна ложка
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Какао - 1 Чайна ложка
1. Заваріть чашку кави, додайте лікер і остудіть. Акуратно відокремте жовтки і збийте їх з половиною цукру.
2. Додайте маскарпоне, продовжуючи збивати.
3. Окремо з другою половиною цукру збийте білки до пишності. Додайте їх до жовтків з маскарпоне, акуратно перемішуючи.
4. Занурюйте савоярді в каві і викладайте в форму.
5. Залийте печиво половиною крему і повторіть шари ще раз.
6. Присипте верх просіяним какао, залиште десерт в холодильнику просочуватися. Найкраще дати тірамісу постояти ніч, тоді він буде просто танути в роті.
Смачного!
Смачного!