Тесто на галушки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачні і м'які галушки? Давайте приготуємо для них чудове тісто.
Галушки - це ситно, галушки - це смачно. Подавати їх можна і до супів, і до борщів, і з м'ясом, і зі сметаною. Дітки, ті взагалі просто з варенням їх лопають. Хочете приготувати галушки, але не знаєте як приготувати тісто для галушок? Поділюся з вами простим рецептом тіста для галушок. З такого тіста вийдуть пишні і м'які галушки. А робити тісто зовсім нескладно, Дивіться самі.
1. Просіваємо в миску борошно і додаємо в неї соду, сіль і цукор. Добре перемішуємо.
2. Забиваємо в борошно яйце і вливаємо кефір кімнатної температури.
3. Замішуємо тісто. Воно повинно бути гладким, але м'якше, ніж на пельмені.
4. Накриваємо тісто і залишаємо хвилин на 15 дозрівати. Після цього можна братися за приготування галушок.
Робити галушки можна різної форми - нарізати на смужки і ромби, просто відщипувати шматочки, ліпити "вушка" . Залучіть до цього процесу дітей - у них фантазія працює добре і потім вони із задоволенням будуть їсти свої вироби
- Борошно - 2, 5 склянки
- Кефір - 300 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
1. Просіваємо в миску борошно і додаємо в неї соду, сіль і цукор. Добре перемішуємо.
2. Забиваємо в борошно яйце і вливаємо кефір кімнатної температури.
3. Замішуємо тісто. Воно повинно бути гладким, але м'якше, ніж на пельмені.
4. Накриваємо тісто і залишаємо хвилин на 15 дозрівати. Після цього можна братися за приготування галушок.
Робити галушки можна різної форми - нарізати на смужки і ромби, просто відщипувати шматочки, ліпити "вушка" . Залучіть до цього процесу дітей - у них фантазія працює добре і потім вони із задоволенням будуть їсти свої вироби