Тертий пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви знаєте його під іншою назвою, напевно, не раз пробували цей дивно простий варіант домашньої випічки. Перед вами - рецепт приготування тертого пирога зі смородиною.
Тертий пиріг зі смородиною в домашніх умовах можна приготувати в будь-який час року. Для літа ягоди можна брати свіжі і класти їх цілком або протираючи через сито. Зиязикай варіант - це варення, джем або мармелад, наприклад. Кислинка ягоди ідеально поєднується з солодкістю тесту.
- Маргарин або вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом або соком лимона)
- Сіль - 1 щіпка
- Смородина - 1 За смаком (свіжа або варення)
1. У глибоку миску всипати цукор, сіль і вбити яйце. Додати гашене (оцтом або лимонним соком) соду.
2. Вершкове масло або маргарин краще брати розм'якшений. Можна розтопити його повністю, але краще в рецепт приготування тертого пирога зі смородиною використовувати злегка підталий маргарин, заздалегідь діставши його з холодильника.
3. Почати збивати масу, поки вона не стане гладкою і однорідної.
4. Борошно потрібно додавати поступово, щоб не зробити тісто занадто "забитим" . Постійно вимішувати його, щоб воно було однорідним і м'яким. Після близько третину тесту потрібно помістити в поліетиленовий пакет і відправити в морозилку.
5. Час, що залишився тісто потрібно руками розминати на деку або у формі для запікання, щоб вийшов рівний корж. Розгортати його не потрібно, тісто дуже м'яке.
6. На тісто викласти смородину і розрівняти. Кількість начинки залежить від ваших смакових уподобань.
7. Трохи підморожене тісто натерти на тертці, присипавши їм ягідну начинку.
8. Ось практично і весь простий рецепт тертого пирога зі смородиною. Залишилося тільки відправити лист в розігріту духовку і випікати його близько півгодини. Остудити добре і нарізати порційними шматочками.