Рецепт Тертий пиріг зі смородиною фото

Тертий пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На природу
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Навіть якщо ви знаєте його під іншою назвою, напевно, не раз пробували цей дивно простий варіант домашньої випічки. Перед вами - рецепт приготування тертого пирога зі смородиною.

Опис приготування:

Тертий пиріг зі смородиною в домашніх умовах можна приготувати в будь-який час року. Для літа ягоди можна брати свіжі і класти їх цілком або протираючи через сито. Зиязикай варіант - це варення, джем або мармелад, наприклад. Кислинка ягоди ідеально поєднується з солодкістю тесту.

  • Маргарин або вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом або соком лимона)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Смородина - 1 За смаком (свіжа або варення)
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 1
1. У глибоку миску всипати цукор, сіль і вбити яйце. Додати гашене (оцтом або лимонним соком) соду.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 2
2. Вершкове масло або маргарин краще брати розм'якшений. Можна розтопити його повністю, але краще в рецепт приготування тертого пирога зі смородиною використовувати злегка підталий маргарин, заздалегідь діставши його з холодильника.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 3
3. Почати збивати масу, поки вона не стане гладкою і однорідної.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 4
4. Борошно потрібно додавати поступово, щоб не зробити тісто занадто"забитим" . Постійно вимішувати його, щоб воно було однорідним і м'яким. Після близько третину тесту потрібно помістити в поліетиленовий пакет і відправити в морозилку.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 5
5. Час, що залишився тісто потрібно руками розминати на деку або у формі для запікання, щоб вийшов рівний корж. Розгортати його не потрібно, тісто дуже м'яке.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 6
6. На тісто викласти смородину і розрівняти. Кількість начинки залежить від ваших смакових уподобань.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 7
7. Трохи підморожене тісто натерти на тертці, присипавши їм ягідну начинку.
тертий пиріг зі смородиною - фото крок 8
8. Ось практично і весь простий рецепт тертого пирога зі смородиною. Залишилося тільки відправити лист в розігріту духовку і випікати його близько півгодини. Остудити добре і нарізати порційними шматочками.

Схожі рецепти