Рецепт Тефтелі з рисом і овочевим соусом фото

Тефтелі з рисом і овочевим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тефтелі - досить популярна страва у багатьох сім'ях, адже це відмінне блюдо для сімейного обіду або вечері. Готують їх по-різному, у кожної господині є свій фірязикай рецепт. Ділюся своїм!

Опис приготування:

Більшість дітей дуже люблять тефтелі і доводиться вигадувати різні варіанти приготування цієї страви. Тефтелі можна обсмажити, запекти, згасити зі сметаною і з томатом. Я ж хочу розповісти вам, як приготувати тефтелі з рисом і овочевим соусом. Набір овочів в даному рецепті простий, але можна в соус додавати і інші овочі на свій смак.

  • М'ясний фарш - 500 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук(1 велика або 2 середні цибулини)
  • Перець болгарський - 1 штука (або 2 половинки різного кольору)
  • Помідори свіжі - 2-3 штук (або томатний сік 1, 5 склянки)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 4-6 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Яйця - 1 штука
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 1
Для тефтелей рис відварити в злегка підсоленій воді. Помідори необхідно подрібнити в пюре. Очистимо овочі.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 2
Одну невелику морквину і цибулину подрібнюємо, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. Обсмажити до м'якості зі столовою ложкою рослинного масла.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 3
Готуємо фарш для тефтелей. Змішуємо м'ясний фарш, відварений рис. Додаємо яйце і обсмажений з морквою цибулю. Солимо і перчимо.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 4
І ретельно перемішуємо. Я залишаю хвилин 10-15.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 5
Потім з фаршу формуємо тефтелі і обвалюють їх у борошні.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 6
Обсмажуємо тефтелі з усіх боків на олії.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 7
Підготуємо овочі для соусу. Бажано всі овочі нарізати соломкою.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 8
В першу чергу обсмажити до м'якості цибулю і моркву, а потім додамо на сковороду болгарський перець. Посолити. Смажимо-тушкуємо під кришкою хвилин 10.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 9
Додаємо подрібнені помідори і сметану. Можна додати трохи води. Тушкуємо ще хвилини 3-4 після закипання. Доводимо до смаку, додавши сіль, чорний перець і улюблені спеції.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 10
Якщо у вас глибока сковорода, тефтелі можна загасити в ній. Я викладаю тефтелі в сотейник.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 11
І зверху викладемо овочевий соус. Розподілимо соус між тефтелями і ставимо на невеликий вогонь. Нехай погасять хвилин 10-15 з моменту закипання.
тефтелі з рисом і овочевим соусом - фото крок 12
Тефтелі готові, подавати їх можна з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти