Тефтелі з рисом і овочевим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі - досить популярна страва у багатьох сім'ях, адже це відмінне блюдо для сімейного обіду або вечері. Готують їх по-різному, у кожної господині є свій фірязикай рецепт. Ділюся своїм!
Більшість дітей дуже люблять тефтелі і доводиться вигадувати різні варіанти приготування цієї страви. Тефтелі можна обсмажити, запекти, згасити зі сметаною і з томатом. Я ж хочу розповісти вам, як приготувати тефтелі з рисом і овочевим соусом. Набір овочів в даному рецепті простий, але можна в соус додавати і інші овочі на свій смак.
- М'ясний фарш - 500 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук(1 велика або 2 середні цибулини)
- Перець болгарський - 1 штука (або 2 половинки різного кольору)
- Помідори свіжі - 2-3 штук (або томатний сік 1, 5 склянки)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Яйця - 1 штука
Для тефтелей рис відварити в злегка підсоленій воді. Помідори необхідно подрібнити в пюре. Очистимо овочі.
Одну невелику морквину і цибулину подрібнюємо, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. Обсмажити до м'якості зі столовою ложкою рослинного масла.
Готуємо фарш для тефтелей. Змішуємо м'ясний фарш, відварений рис. Додаємо яйце і обсмажений з морквою цибулю. Солимо і перчимо.
І ретельно перемішуємо. Я залишаю хвилин 10-15.
Потім з фаршу формуємо тефтелі і обвалюють їх у борошні.
Обсмажуємо тефтелі з усіх боків на олії.
Підготуємо овочі для соусу. Бажано всі овочі нарізати соломкою.
В першу чергу обсмажити до м'якості цибулю і моркву, а потім додамо на сковороду болгарський перець. Посолити. Смажимо-тушкуємо під кришкою хвилин 10.
Додаємо подрібнені помідори і сметану. Можна додати трохи води. Тушкуємо ще хвилини 3-4 після закипання. Доводимо до смаку, додавши сіль, чорний перець і улюблені спеції.
Якщо у вас глибока сковорода, тефтелі можна загасити в ній. Я викладаю тефтелі в сотейник.
І зверху викладемо овочевий соус. Розподілимо соус між тефтелями і ставимо на невеликий вогонь. Нехай погасять хвилин 10-15 з моменту закипання.
Тефтелі готові, подавати їх можна з будь-яким гарніром.