Тефтелі з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися супер-рецептом від моєї бабусі! Тефтелі з капустою - блюдо мого дитинства. Спробуйте! Це правда смачно і корисно, і дітям подобається!
Капуста в рецепті надає соковитість м'яса. Також великим плюсом є велика кількість підливи, яка залишається після приготування тефтелей. Вона густа і дуже смачна! Дуже добре підходить до картоплі або макаронів.
- Куряче філе - 750 грам
- Олія соняшникова рафінована - 2 Ст. Ложки
- Кріп свіжий - 7 грам
- Томатна паста - 90 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Крем - 60 грам
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Суміш італійських трав - 1 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Перець духмяний - 3 штуки
- Сіль - За смаком
1. Філе промити, висушити і подрібнити в фарш.
2. Капусту і часник подрібнити. Додати до м'яса.
3. Посолити фарш, додати прянощі і приправи, трохи подрібненого кропу. Сформувати кульки близько 4 см в діаметрі.
4. Цибулю і моркву почистити. Морква крупно натерти, цибулю нарізати тонкими півкільцями.
5. Обсмажити овочі на рослинному маслі.
6. Додати воду, томатну пасту, цукор і трохи посолити. Довести до кипіння, додати сметану, змішану з борошном. Дати розійтися. Знову довести до кипіння.
7. У киплячу підливу помістити м'ясні кульки. Додати запашний перець і лавровий лист. Як закипить, тушкувати під кришкою на невеликому вогні хвилин 40.