Тефтелі з капустою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі незвичайним способом можна приготувати на обід або вечерю. Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, то раджу приготувати тефтелі за цим рецептом. До них на гарнір підійде картопляне пюре.
Ця страва однаково смачне як самостійне, так і разом з гарніром. Овочі відмінно поєднуються разом з фаршем і в гарячому вигляді просто чудово смачні. За смаком ще можна подати сметану (як для голубців, смак виходить той же). Готуються такі тефтелі всього 1 час.
- Фарш - 300 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Капуста - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Томатна паста - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Спеції та сіль - За смаком
- Яйце - 1 штук
- Рослинна олія - 1 штук (для смаження)
1. Ця страва нагадує ліниві голубці, тільки спосіб приготування трохи відрізняється. Для початку потрібно відварити рис до напівготовності.
2. Додайте сіль і спеції за смаком, а також фарш і 1 яйце. Ще я трохи додаю дрібно нашаткувати цибулі.
3. Тепер потрібно добре вибити фарш, щоб він був однорідної консистенції.
4. Тепер формуємо тефтелі і відправляємо на сковороду на розпечене рослинна олія.
5. Обсмажте з обох сторін і викладіть в каструлю, в якій будете гасити тефтелі.
6. Окремо обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
7. Додайте томатну пасту і воду, Тушіте 5 хвилин. Якщо любите густу підливу, то можна додати трохи борошна.
8. Обсмажте окремо капусту до золотистого кольору. Її ми теж будемо викладати на тефтелі.
9. Викладіть капусту, а зверху полийте готової підливою з томатом. При необхідності можна додати ще води (як любите).
10. В самому кінці додайте зелень і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте 30 хвилин на слабкому вогні.
11. Тефтелі з капустою і овочами подавати потрібно в гарячому вигляді. На гарнір можна зробити картопляне пюре.