Тефтелі з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжні і соковиті тефтелі з рисом і овочами в молочному соусі. Блюдо готується абсолютно нескладно, наприклад - за допомогою мультиварки. Тефтелі дуже добре поєднуються з картопляним гарніром.
Приготуємо тефтелі з овочами в домашніх умовах. У моїй родині їх просто обожнюють. І не дивно, адже виходять вони дуже соковитими і ніжними. Готую з часто, і ви спробуйте!
- М'ясний фарш - 500 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Мал відварюємо до напівготовності в підсоленій воді. Даємо йому охолонути.
Цибулю і моркву очищаємо і подрібнюємо. Лук - будь-яким зручним способом, а моркву натираємо на дрібній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі практично до готовності.
Половину морквяно-цибулевої маси змішуємо з рисом, фаршем, яйцем, сіллю і перцем.
Формуємо тефтелі, паніруємо їх в борошні.
У чашу мультиварки викладаємо решту морквини з цибулею.
Зверху викладаємо тефтелі.
Сметану змішуємо з водою, заливаємо соусом тефтелі. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо в режимі "низький тиск" 10 хвилин.
Смачного!