Тартинки з авокадо і печінкою тріски
(покроковий рецепт з фото)
Дословно "тартинки" - це тонкий кусень хліба з начинкою зверху, переважно з маслом. Ми масло замінили сиром, змішали його з пюре з авокадо і додали печінка тріски. Відмінна закуска!
Незвичайна закуска у вигляді тартинок з авокадо і печінкою тріски готується дуже швидко (для 20 хвилин). Замість хліба можна взяти житні хлібці, але тартинки в оригінальному значенні є саме невеликі тонкі скибочки хліба. Я взяла житній хліб, він ідеально поєднується з нашої начинкою.
- Авокадо - 1 штук
- Чорний хліб - 1 штука
- Нежирний сир - 150 грам
- Печінка тріски - 150 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Спеції - За смаком
1. Для цих бутербродів я вирішила вибрати незвичайну начинку - авокадо з печінкою тріски. Своїм та чистимо авокадо, виймаємо кісточку і подрібнюємо блендером м'якоть до стану пюре.
2. Додаємо сир, сіль і спеції за смаком, а сік лимона (трохи). Лимон нам потрібен для того, щоб зберегти гарний зелений колір авокадо.
3. З чорного хліба за допомогою форми вирізаємо тартинки. Їх можна підсушити в духовці (хто як любить), я залишила так. Товщина хліба не повинна перевищувати більше сантиметра.
4. Змащуємо тартинки мусом з авокадо, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.
5. Зверху викладаємо печінка тріски. Цю рибну консерву потрібно вибирати перевірену, оскільки від її якості залежить зовнішній вигляд закуски.
6. Можна прикрасити зеленню. До столу подаються такі тартинки з авокадо і печінкою тріски на блюді.