Тартан зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Тартан зі сливами - це досить популярний у французькій кухні перевернутий пиріг з рубленого тесту. Зливи можна замінити іншими фруктами або ягодами - буде не гірше.
Тих, хто вважає, що французька кухня - це завжди щось неймовірно складне і з незрозумілих інгредієнтів, цей рецепт напевно здивує. Французький тарт татен зі сливами - це шалено простий пиріг, який готується за все з 4 інгредієнтів і всього за 50 хвилин, 35 хвилин з яких пиріг знаходиться в духовці. Фактично, це пиріг на швидку руку, проте за смаком тарт виходить дуже навіть гідним. Коротше, рецепт заслуговує на те, щоб взяти його в власний арсенал кулінарних рецептів
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукровий пісок - 150 грам
- Зливи червоні - 900 грам
Беремо миску, просіюємо в неї борошно.
Вершкове масло дістаємо з холодильника, нарізаємо кубиками.
Перетираємо борошно з вершковим маслом на крихту. Зробити це можна ножем, пальцями або блендером - як зручніше.
В олійно-борошняну крихту додаємо крижану воду (близько 100 мл), починаємо місити тісто.
Формуємо з тіста от таку кулю.
Розгортає тісто в пласт товщиною приблизно в 0, 5 см. В оригінальному рецепті тарта тісто потрібно прибрати на півгодинки в холодильник, проте я в поспіху якось не зробив - і ніякої суттєвої різниці не помітив.
Тепер займаємося начинкою. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо в нього цукор, прогреваем до золотистости сахара.
Отриману карамель виливаємо на дно форми, в якій будемо випікати тарт. У карамель викладаємо розрізані навпіл і очищені від кісточок сливи.
Вкриваємо сливи пластом тесту, краю загортаємо всередину форми. Ставимо в духовку і випікаємо 35-40 хвилин при 190 градусах.
Готовий тарт злегка охолоджуємо, розрізаємо на шматочки і подаємо. Смачного!