Тарталетки з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Тарталетки з різноманітною начинкою - відмінне блюдо для святкового столу, для невеликої дружньої вечірки або фуршету. Начинку для них можна приготувати різну, один з варіантів я і пропоную.
Тарталетки з начинкою безсумнівно будуть прикрасою будь-якого святкового столу. А якщо начинку зробити різної, з різними смаками і різного кольору, стіл буде виглядати чудово і ваші гості будуть в захваті. Як приготувати один з варіантів тарталеток з начинкою, ви дізнаєтеся, прочитавши і переглянувши цей зовсім простий рецепт.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Яйця - 5-6 штук(1 в тісто, інші для начинки)
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 в тісто, інше за смаком в начинку)
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Лосось копчений - 100 грам
- Зелена цибуля - 2-3 штук
- Часник - 1 зубчик (по бажанню)
- Вода - 2 Ст. Ложки
Почнемо з приготування тіста для тарталеток. Перетираємо вершкове масло з борошном і сіллю.
Додамо яйце і столову ложку води.
І замішуємо тісто. При необхідності додамо ще води. Тісто має вийти м'яким. Прибираємо тісто в холодильник хвилин на 20-30.
Потім розгортаємо його в пласт товщиною 3-4 мм. І склянкою, діаметр якого трохи більше діаметру формочок, видавлюємо гуртки.
І тепер формуємо тарталетки. Форми змащувати не потрібно. Перед випічкою краще в декількох місцях проколоти тісто виделкою (або викласти в них утяжелитель у вигляді бобових), а не те тісто вздуется, як у мене. Виходить 13-14 tartaletok.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до красивого золотого кольору. На це піде хвилин 20. Потім тарталетки повинні охолонути.
Для начинки відварити і охолодити яйця. Нарізаємо яйця маленькими кубиками, дрібно нарізаємо зелену цибулю. Додамо до яєць і цибулі подрібнений часник, майонез, гірчицю, сіль і перець за смаком. Перемішаємо.
Скибочки копченої червоної риби вже і самі по собі гарні, але можна їх злегка обсмажити на грилі.
Наповнюємо тарталетки начинкою.
І красиво викладаємо скибочки лосося. Блюдо готово.