Свиняча корейка з курагою і часником
(покроковий рецепт з фото)
Свинина виходить дуже смачною і ароматною, якщо її запікати в духовці разом з часником і сухофруктами. Пропоную простий рецепт корейки з курагою і часточками часнику. Вдале поєднання, спробуйте!
Для цього рецепта вибираємо корейку з кісточкою і прошарком сала. Запікати найзручніше в скляній формі, так як бортики посуду утримують м'ясо з наповнювачами цілим шматком і кришку можна зняти в процесі приготування.
Рецепт простий, важливо вибрати хороший шматочок м'яса, а в іншому секретів немає.
- Свиняча корейка - 1 кілограм
- Часник - 10 зубчиків
- Чорнослив - 7-10 штук
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 2 щіпки
Свинину промиваємо в холодній воді. Потім робимо глибокі надрізи, як зазначено на фото.
Підготуємо курагу і зубчики часнику. Якщо зубчики часнику великі, можна розрізати їх навпіл.
Часник і курагу закладаємо в надрізи і перекладаємо м'ясо в жароміцних форму.
Посипаємо сіллю і перцем. Перевертаємо прошарком сала вгору.
Відправляємо корейку в духовку на півтори години. Час готуємо під кришкою, потім знімаємо кришку і запікаємо без неї, щоб зверху вийшла апетитна скоринка.
Готуємо при температурі 200 градусів. В кінці можна температуру трохи зменшити.
Готуємо при температурі 200 градусів. В кінці можна температуру трохи зменшити.
Корейка з курагою і часником готова. Смачного!