Свинина з вершками і сиром
(покроковий рецепт з фото)
В якості нової цікавої ідеї для головної страви хочу порекомендувати вам на замітку досить простий і дуже класний варіант запікання м'яса в апетитному соусі. Спробуйте, вам сподобається!
Поспішаю запропонувати вам вдалий спосіб, як приготувати свинину з вершками і сиром. М'ясо виходить дивно ніжним і дійсно практично тане в роті. Крім того, соус завжди можна урізноманітнити спеціями, ароматними травами, наприклад. Таке блюдо відмінно підійде не тільки на кожен день, але і для святкового меню. В даному випадку використовується досить специфічний сир Рокфор, але ви можете взяти і звичайний твердий.
- Свинина - 500 грам
- Вершки - 1/2 склянки
- Сир - 100 грам
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів (по бажанню)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Ось такий невеликий, але дуже апетитний набір інгредієнтів вам потрібно, щоб повторити рецепт на своїй кухні. Відразу ж включайте духовку, нехай гріється до 210 градусів.
2. М'ясо вимийте, обсушити, наріжте порційними шматочками і трохи відбийте. На сковороді розігрійте олію і викладіть м'ясо.
3. Смажте буквально по 3 хвилини з кожного боку, щоб вийшла рум'яна кірочка.
4. Паралельно потрібно зайнятися соусом. Поставте в невеликому сотейнику вершки на вогонь. Прогрейте, додайте сир. Перемішайте до однорідності. Зніміть з вогню, додайте гірчицю і вино. Посоліть і поперчіть за бажання. Усе, соус готовий.
5. А далі все дуже просто: викладіть м'ясо у жароміцних форму, залийте соусом і відправте в духовку. Запікайте хвилин 12-15. Смачного!