Свинина, тушкована в йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Цю страву можна готувати і в мультиварці: заощадите час і знизити калорійність (в мультиварці можна додати менше масла). За цим рецептом свинина, тушкована в йогурті, виходить ніжною, смачною.
Соус з томатної пасти і йогурту ідеально поєднується зі свининою і спеціями. На гарнір до такої страви ідеально підійде картопля, рис або будь-яка каша. Якщо хочете зробити блюдо менш калорійним, використовуйте знежирений йогурт. Готувати страву можна в мультиварці, а можна по цій же технології в сотейнику або на сковороді.
Отже, дивіться, як приготувати свинину, тушковану в йогурті.
- Свинина - 500 грам
- Йогурт - 200 грам
- Томатна паста - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком

1. Дуже рекомендую для цієї страви використовувати менш жирні сорти м'яса. В ідеальному варіанті підійде індичка або куряче філе, оскільки разом із знежиреним йогуртом блюдо виходить дієтичним. Але свинина з йогуртом поєднується просто чудово!

2. Відразу відправляємо смажитися свинину, порізану шматочками, до рум'яного кольору. В мультиварці це буде режим "жарка" .

3. Тепер готуємо соус: змішуємо томатну пасту з йогуртом, сіллю і спеціями.

4. Перемішуємо все до однорідного стану і даємо постояти хвилин 10.

5. Заливаємо м'ясо соусом, додаємо 150 мл води, перемішуємо і тушкуємо близько години.

6. Якщо вода википить завчасно, її можна долити при необхідності.

7. Через час блюдо готово! Подавайте його з будь-яким гарніром.