Свинина по-китайськи з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
У китайській кухні можна зустріти дуже часто незвичайне поєднання продуктів. Для європейської людини це може бути неприпустимо, але навіть найвибагливіший гурман оцінить якість цієї страви.
Півтори години часу і невеликий набір продуктів…На вашому столі з'явиться приголомшливе блюдо - свинина по-китайськи з ананасами в домашніх умовах. Як різноманітності або альтернативи звичним стравам для вечері, свинина в ананасовому соусі стане відмінним варіантом.
- Свинина - 800 грам
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Жовток - 1 штука
- Ананас - 2/3 склянки
- Кетчуп - 100 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Корінь імбиру - 1 штука
- Рисовий кусус - 3 чайних ложки
1. Незважаючи на те, що це традиційне китайське блюдо, на нашій кухні воно давно завоювало популярність. Набір продуктів вельми незвичайний, але цілком доступний.
Готуємо маринад: змішуємо соєвий соус, , крохмаль. Жовток і корицю. Даємо трохи постояти.
3. Заливаємо соусом м'ясо і даємо постояти близько півгодини. За цей час воно просочиться маринадом.
4. Відправляємо м'ясо смажитися на сковороду. Обсмажуємо його з обох сторін, солимо і приправляємо за своїм смаком.
5. Також нам слід обсмажити ананас і можна додати корінь імбиру - ці два інгредієнти чудово поєднуються один з одним і роблять блюдо ароматним.
6. Сюди ж в сковороду відправте рисовий оцет і томатну пасту. Перемішуємо всі інгредієнти і смажимо на слабкому вогні.
7. В самому кінці слід додати крохмаль і трохи води. Потомить під закритою кришкою близько 10 хвилин на слабкому вогні.
8. Готуємо гарнір до смаку. Найкраще підійде рис.