Свинина на сковороді шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б усім відомий рецепт приготування свинини на сковороді шматочками. Насправді часто обертається фіаско - то м'ясо жорстке, то напівсире… Щоб такого не було, я готую на шпажках!
Такий ось оригінальний спосіб, як зробити свинину на сковороді шматочками по-справжньому соковитою і ароматною, до мене прийшов спонтанно. І результат перевершив всі очікування, свинина при такому способі готування як би трохи підвішена на сковороді, тому не пригорає. Також перець тут працює над збереженням соковитості і ароматності м'яса, а сало не дає м'ясу по краях перетворитися в підметку. Словом, все геніальне - просто, ділюся класичним рецептом свинини на сковороді шматочками!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Сало - 50 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Приправа для шашлику - За смаком
1. М'ясо промиваємо, обсушуємо, нарізаємо шматочками. Засипаємо сіллю і приправами. Заливаємо соєвим соусом, ретельно перемішати.
2. Цибуля ріжемо великими кільцями, додамо, знову перемішаємо. Закриємо м'ясо кришкою, відправимо маринуватися в холодильник, чим довше - тим краще.
3. Сало, щоб краще різалося, краще потримати в морозилці. Беремо шпажки, нанизуємо шматочок перцю - шматочок свинини - шматочок сала. І так, поки інгредієнти не закінчаться.
4. Викладаємо на сковороду, змащену маслом або салом. Смажимо до рум'яної скоринки, періодично шпажки перевертаючи.
5. Якщо м'ясо вже зарум'янилося, але всередині сиро, вогонь зробимо маленьким, а сковороду накриємо кришкою. Млоїмо до готовності, подаємо прямо на шпажках!