Сусамир з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Киргизький національне блюдо з курячої печінки, приготоване в горщиках в духовці. Ця страва дуже ситна і дуже просте в приготуванні. Може подаватися як закуска або з будь-яким гарніром.
Одне з найсмачніших страв з печінки - киргизька закуска Сусамир. Раніше її готували без скоринки сирної, але час йде, все вдосконалюється, чи не так? З сиром ще смачніше виходить. З сиром це вже цілком самодостатня страва. Приготувати це блюдо дуже просто: переконайтеся самі, прочитавши рецепт в якому детально описано, як приготувати Сусамир. Ну і приготуйте, звичайно, НЕ lenitesy. Все буде смачно!
- Печінка куряча - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Крем - 300-350 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Печінка ретельно промиваємо, очищаємо від плівок і нарізаємо на невеликі шматочки.
Чистимо цибулю та нарізаємо тонкими півкільцями.
Розігріваємо сотейник або сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо хвилин 5 ріпчаста цибуля.
Додаємо до цибулі курячу печінку, перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 8-10.
Викладаємо обсмажену з цибулею печінку в горщики або в одну велику форму для запікання.
У каструльку викладаємо сметану, додаємо пару ложок води, сіль, перець. Розмішуємо і доводимо до кипіння. Додаємо борошно і розмішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Проварюємо хвилини 1.5-2.
Розподіляємо соус по горщикам.
Сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо печінку в горщиках сиром. Ставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку до золотистої скоринки.