Суп з сочевицею і копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця відноситься до бобових, які, як відомо, ідеально підходять для приготування супів. Якщо додати ще й копченостей з овочами, так взагалі виходить диво-суп: ситний, ароматний і красивий.
Neosporimиy факт: сочевиця містить досить багато заліза, що сприятливо впливає на роботу серця і приводить в норму рівень цукру в крові. Виходить, що такий суп буде особливо корисним людям, бажаючим зміцнити імунітет. Тепер і ви знаєте, як приготувати суп з сочевицею і копченостями!
- Сочевиця - 300 грам
- Ребра свинячі копчені - 300 грам
- Картопля - 5 штук
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти. Копчені ребра промийте. Овочі також миємо й очищаємо.
Ребра поділяємо і кладемо в киплячу воду. Вода повинна покривати м'ясо на 6-8 см. Додаємо промиту сочевицю, варимо до її готовності. Солимо до смаку.
Овочі нарізаємо кубиками і додаємо в суп, коли звариться сочевиця. Як тільки звариться картопля, можна додати сіль, спеції і лавровий лист. Через кілька хвилин знімаємо суп з вогню, дістаємо м'ясо, і даємо супу йому настоятися під кришкою 15 хвилин.
Відокремте м'ясо від кісток і поріжте, відправте його в суп. Розлийте по тарілках і за смаком додайте зелень. Смачного!