Суп з щавлю з куркою
(покроковий рецепт з фото)
На обід для всієї родини хочу запропонувати дуже простий, але наваристий і насичений супчик. Як різноманітності це поєднання курячого бульйону з овочами і зеленню - саме те, що потрібно!
У мене є проста і апетитна ідея, як приготувати суп з щавлю з куркою, якої я хотіла б поділитися. В даному випадку використовується заморожений, дрібно нарізаний щавель, але також підійде і консервований. Влітку, безумовно, краще використовувати щавель в свіжому вигляді. Капуста і морква - це лише один з можливих варіантом овочевого набору. При бажанні ви можете додати в супчик обсмажену цибулю, картопля і т.Д.
- Курка - 500 грам
- Щавель - 200 грам
- Капуста - 200 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Яйце - 2-3 штук
- Сіль, спеції, зелень - За смаком
1. Ось такий недорогий набір інгредієнтів буде використовуватися в цьому рецепті. В даному випадку на бульйон підуть курячі гомілки, але можна використовувати і інші частини.
2. У каструлю викладіть курочку, попередньо вимивши її. Додайте очищений цибулю, лавровий лист, коріння, спеції за смаком. Залийте водою і поставте на вогонь.
3. Після закипання посоліть за смаком, зменшіть вогонь, прибираючи піну. Варіть бульйон на повільному вогні близько півгодини.
4. Наріжте дрібно капусту (в даному варіанті використовується пекінська), натріть на тертці очищену моркву.
5. Акуратно процідіть бульйон. Надішліть його назад в каструлю, додайте курку (можна залишити цілком гомілки або відокремити м'ясо від кісточок відразу). Викладіть в каструлю капусту і моркву.
6. Хвилин через 10 викладіть щавель і зелень за смаком. На повільному вогні млоїте 15 хвилин.
7. Паралельно відваріть круто яйця. Остудіть, очистіть і наріжте їх часточками.
8. Яйця можна відразу додати в каструлю, а можна пізніше порційно перед подачею розкласти по тарілках. Зніміть суп з вогню, накрийте кришкою, дайте настоятися ще хвилин 10.