Щи із щавлю з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Щи із щавлю - дуже популярна страва ранньою весною, коли ця зелень тільки з'являється. Приготуйте смачні вітамінні і поживні щі, які можна подавати до столу і холодними, і гарячими.
Щи із щавлю з куркою - дуже смачна страва на обід. Воно поживне, але легке. Такі щи із задоволенням їдять і діти, і дорослі. У спекотну пору щі можна подавати до столу холодними. А приготувати борщ дуже легко і порівняно недовго, адже бульйон з курки вариться досить швидко. Я сподіваюся, що за допомогою цього простого рецепту, в якому я розповів, як приготувати борщ зі щавлю з куркою, ви зможете смачно нагодувати своїх рідних. Варене яйце викладайте в тарілку при подачі, а ще можна додати сметанку.
- Курка - 500 грам (будь-яка частина)
- Щавель - 250-300 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Яйце варене - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний горошок - 2-3 штук
- Зелень свіжа - 20 грам
Для бульйону можна взяти будь-яку частину курки. Заливаємо курку водою (приблизно 2.5 L), додаємо пару горошин чорного перцю і ставимо варитися. Коли закипить, знімаємо піну і додамо лавровий лист. Варимо хвилин 30.
Очистимо цибулю і моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на середній або крупній тертці. Обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
Почистимо і наріжемо картоплю невеликими кубиками.
Щавель ретельно промиємо під проточною водою, а потім наріжемо.
Дістаємо зварену курку з бульйону, лавровий лист і перець викидаємо.
Нарізану картоплю відправляємо в бульйон, коли закипить, додамо чайну ложку солі. Варимо хвилин 10.
Додамо в каструлю обсмажені цибулю з морквою.
Знімаємо м'ясо з кісток, нарізаємо невеликими шматочками.
Додаємо в каструлю нарізаний щавель.
І через пару хвилин додаємо м'ясо.
Коли щі покипить пару хвилин, пробуємо на сіль: якщо треба, додаємо ще. Можна додати свіжу зелень в каструлю, а можна - в тарілки. Вимикаємо вогонь, даємо щам настоятися хвилин 5-10.