Рецепт Щи із щавлю з куркою фото

Щи із щавлю з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Зелень , Щавель
Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Щи із щавлю - дуже популярна страва ранньою весною, коли ця зелень тільки з'являється. Приготуйте смачні вітамінні і поживні щі, які можна подавати до столу і холодними, і гарячими.

Опис приготування:

Щи із щавлю з куркою - дуже смачна страва на обід. Воно поживне, але легке. Такі щи із задоволенням їдять і діти, і дорослі. У спекотну пору щі можна подавати до столу холодними. А приготувати борщ дуже легко і порівняно недовго, адже бульйон з курки вариться досить швидко. Я сподіваюся, що за допомогою цього простого рецепту, в якому я розповів, як приготувати борщ зі щавлю з куркою, ви зможете смачно нагодувати своїх рідних. Варене яйце викладайте в тарілку при подачі, а ще можна додати сметанку.

  • Курка - 500 грам (будь-яка частина)
  • Щавель - 250-300 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Яйце варене - 2 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний горошок - 2-3 штук
  • Зелень свіжа - 20 грам
щи із щавлю з куркою - фото крок 1
Для бульйону можна взяти будь-яку частину курки. Заливаємо курку водою (приблизно 2.5 L), додаємо пару горошин чорного перцю і ставимо варитися. Коли закипить, знімаємо піну і додамо лавровий лист. Варимо хвилин 30.
щи із щавлю з куркою - фото крок 2
Очистимо цибулю і моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на середній або крупній тертці. Обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
щи із щавлю з куркою - фото крок 3
Почистимо і наріжемо картоплю невеликими кубиками.
щи із щавлю з куркою - фото крок 4
Щавель ретельно промиємо під проточною водою, а потім наріжемо.
щи із щавлю з куркою - фото крок 5
Дістаємо зварену курку з бульйону, лавровий лист і перець викидаємо.
щи із щавлю з куркою - фото крок 6
Нарізану картоплю відправляємо в бульйон, коли закипить, додамо чайну ложку солі. Варимо хвилин 10.
щи із щавлю з куркою - фото крок 7
Додамо в каструлю обсмажені цибулю з морквою.
щи із щавлю з куркою - фото крок 8
Знімаємо м'ясо з кісток, нарізаємо невеликими шматочками.
щи із щавлю з куркою - фото крок 9
Додаємо в каструлю нарізаний щавель.
щи із щавлю з куркою - фото крок 10
І через пару хвилин додаємо м'ясо.
щи із щавлю з куркою - фото крок 11
Коли щі покипить пару хвилин, пробуємо на сіль: якщо треба, додаємо ще. Можна додати свіжу зелень в каструлю, а можна - в тарілки. Вимикаємо вогонь, даємо щам настоятися хвилин 5-10.

Схожі рецепти