Рецепт Суп з сазанa фото

Суп з сазанa
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Легкий і ситний рибний супчик - що може бути краще в обід? ділюся рецептом, як приготувати суп з сазана. А ви запам'ятовуйте, це відмінна альтернатива звичній всім вусі.

Подавайте суп гарячим, з жирною сметаною (не менше 20%). Таке блюдо прикрасить обідній стіл в будь-який час року. Бульйон за рахунок використання всіх частин риби виходить наваристим і ароматним. Смачного!

  • Короп - 1, 5 кілограма
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Кріп - 150 грам
  • Петрушка - 150 грам
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
1
Помийте і очистіть рибу, видаліть всі кістки і можна (хоча і не обов'язково) видалити також шкіру.
2
Налийте в невелику каструлю масло, підігрійте його, покладіть в нього цибулю. Підсмаживши цибулю, половину дістаньте і відкладіть в сторону. У половину додайте шкіру, кістки і голови риби, підсмажте. Потім залийте водою, щоб вона повністю покривала вміст, додайте одну цілу морква, лавровий лист, приправити сіллю, поперчіть. Варіть 45 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну.
3
Візьміть каструлю побільше і процідіть в неї бульйон через дрібне ситечко.
4
Додайте в бульйон нарізані картоплю і моркву, кип'ятіть на середньому вогні 10 хвилин. Потім додайте також філе сазана і підсмажену цибулю, зменшіть вогонь і варіть ще 10-15 хвилин під кришкою.
5
Для 2 хвилини до готовності, додайте в суп дрібно нарубані кріп і петрушку. Вимкніть вогонь і дайте настоятися півгодини.

Схожі рецепти