Суп з рубців
(покроковий рецепт з фото)
Рубець незаслужено обділений увагою сучасних господинь. А даремно! Давайте приготуємо з нього ось такий смачний суп!
Рубець багатий білками і вітамінами групи В, яких в рубці більше, ніж в м'ясі. До того ж в рубці мало жиру. Купити очищений рубець цілком можна в магазині.
- Рубець яловичий - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Морква - 1 штука (невелика)
- Корінь селери - 1 частина (приблизно як морква)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Картопля - 3-4 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки

Підготуйте інгредієнти.

Промитий рубець наріжте великими шматками, залийте холодною водою, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

Злийте воду, обполосніть рубець і залийте свіжою водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну і додайте до рубця цибулю, коріння, стебла суповий зелені, перець горошком. Варіть, як звичайний бульйон, до м'якості рубця.

Рубець витягніть, трохи охолодіть і наріжте соломкою. Бульйон процідіть і приготуйте для варіння супу.

У сотейнику обсмажте рубець на маслі до рум'яної скоринки.

Додайте нарізану цибулю і смажте разом до позолоти лука.
Додайте моркву і корінь селери, нарізані тонкою соломкою і теж злегка обсмажте.
Додайте моркву і корінь селери, нарізані тонкою соломкою і теж злегка обсмажте.

Посипте рубець борошном і перемішайте. Прогрійте пару хвилин. Додайте томатну пасту і прогрійте ще пару хвилин.

Влийте склянку бульйону і тушкуйте рубець хвилин 10.

Бульйон доведіть до кипіння, посоліть за смаком і додайте картоплю кубиками. Варіть майже до готовності картоплі. Опустіть в суп тушкований рубець і дайте закипіти.

Додайте в суп майоран, суміш перців і товчений часник. Перемішайте і відключіть нагрів. Дайте супу настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

Подавайте суп з рубця гарячим, зі свіжим хлібом, заправивши за смаком сметаною, посипавши зеленню. Смачного!