Суп з ріпою
(покроковий рецепт з фото)
В якості першого страви на обід хочу запропонувати абсолютно нескладний, але дуже класний спосіб, як приготувати суп з ріпою і горохом. Приголомшливий аромат, насичений смак і без зайвого клопоту!
Хочу відразу звернути увагу на те, що цей супчик можна зварити як на воді, адже завдяки гороху з'явиться приголомшливий аромат і смак, так і на м'ясному бульйоні, наприклад. Що стосується інших овочів, то при бажанні їх можна також додати: цибуля, часник, солодкий перець, картопля і т. d. Відмінне блюдо для всієї родини, яке варто спробувати.
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Горох - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (перець, лавровий лист, koriandr і м. Д.)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Основою даного супу буде горох. Його потрібно ретельно промити і заздалегідь замочити у воді (найкраще на ніч). Втім, орієнтуйтеся на якість вашого гороху.
2. Доведіть до кипіння чисту воду або бульйон (можна зварити як м'ясний, так і овочевий). Викладіть горох і варіть на середньому вогні до м'якості. Додайте лавровий лист і інші спеції, щоб зробити бульйон більш ароматним.
3. Очистіть і наріжте соломкою моркву та ріпу.
4. На сковороді розігрійте олію. Викладіть овочі і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, хвилини 3. Додайте спеції: перець, koriandr і інші.
5. Коли горох дійде до потрібного стану (хтось любить зовсім розварений, хтось - щільний) викладіть в каструлю обсмажені овочі. Додати сіль за смаком.
6. Варіть на середньому вогні хвилин 7-10, а після зніміть з вогню і дайте постояти під кришкою ще хвилин 15.
У тарілку з супом перед подачею можна додати сухарики або зелень.
У тарілку з супом перед подачею можна додати сухарики або зелень.