Суп з нуту вегетаріанський
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель страв з бобових, то вам сподобається смачний і ситний суп з нуту. А ще цей рецепт стане в нагоді вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту. Приготувати суп нескладно, у вас все вийде!
Вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту, необхідно включити в свій раціон страви з бобових. Відмінним джерелом білка є один з представників бобових - нут. З цього гороху можна приготувати безліч смачних страв. Я пропоную вам рецепт, який підкаже, як приготувати суп з нуту вегетаріанський. Процес простий і дуже легкий.
- Гайка - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Зелень кропу - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Замочимо нут не менш ніж на 4 години в холодній воді.
Потім нут промиваємо, викладаємо в каструльку і заливаємо приблизно літром води. І варимо не менш години або по інструкції на упаковці.
Морква очистимо і натремо на крупній тертці.
Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі.
Болгарський перець очистимо від насіння і нарізаємо кубиками. Додамо до овочів і обсмажити все разом хвилини 3. Потім додамо томатну пасту, перемішаємо і обсмажити буквально хвилину.
Відправляємо обсмажені овочі з томатом в каструлю з нутом і додаємо нарізану кубиками картоплю. Солимо і варимо до готовності картоплі.
Зелень кропу можна додати в каструлю з супом або в тарілки при подачі.