Суп з баранини і нуту
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний і ароматний суп з баранини і нуту відмінно підійде для сімейного обіду. До речі, гайка - ця рослина з сімейства бобових, за смаком нагадує звичайний горох, але крупніше в розмірах.
Перед вами - простий рецепт приготування супу з баранини і нуту. Для супу необхідний такий набір продуктів: баранина, гайка, картопля, морква, селера, часник, цибуля ріпчаста, гострий перчик, зелень і рослинне масло. Також знадобляться спеції: зіра, коріандр мелена паприка і сіль. Спеції потрібно розтовкти в ступі з додаванням гострого перчика. Ще один важливий момент, нут слід замочити на ніч у холодній воді, потім воду злити. Хай щастить!
- Нут сухий - 1 Склянка
- Баранина на кісточці - 600 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Селера кореневої - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перчик гострий - 1 штука
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Cоль - За смаком
- Петрушка - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі та м'ясо ретельно промийте. Нут попередньо залийте на 7-8 годин холодною водою.
М'ясо варимо в каструлі (2 л.), доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин. Додаємо нут і варимо ще 40-45 хвилин.
Поки нут вариться, наріжте овочі.
Картопля додайте в каструлю, варите 10 хвилин. Морква, селера і часник обсмажити в олії 5-6 хвилин, потім додайте в суп. Також додаємо прянощі, попередньо потовчені в ступі разом з гострим перчиком. В кінці додаємо дрібно порізану зелень і знімаємо суп з вогню.
Дайте супу настоятися, зазвичай це 10-15 хвилин під кришкою. Ну от і все! Смачного!