Суп з курки
(покроковий рецепт з фото)
Навіть найсмачніше ресторанне блюдо не зрівняється з домашнім курячим супом. Розповім рецепт страви, як приготувати суп з курки. Попередньо готую бульйон, а потім на його основі - суп.
Ви можете зробити курячий суп з додаванням будь-яких овочів: селера, зелений горошок або звичний нам картопля з морквою і цибулею. Суп до столу подають гарячим, можна зробити його про запас і зберігати в холодильнику. Перед подачею прикрасьте суп свіжої або сушеної зеленню, а також сухариками.
- Куряче м'ясо - 1 кілограм (скелет)
- Морква - 4 штуки
- Селера - 3 штуки (стебло)
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 2 штуки
- Зелень - За смаком
1
Курку наріжте шматочками і вимийте, потім помістіть в каструлю і залийте водою (близько 2-3 літрів). Додайте очищену моркву (2 штуки), цілий цибулю (1 штука) і селера, варіть після закипання на слабкому вогні 2 годину.
2
Видаліть куряче м'ясо, очистіть від кісток і зніміть шкірку. Дістаньте овочі і приберіть їх в сміття. Очистіть картоплю, морква і цибуля. Картопля наріжте кубиками середнього розміру, морква і цибуля - маленькими кубиками, а часник подрібніть.
3
Сковороду розігрійте з оливковою олією, обсмажити цибулю і додайте до нього моркву, часник і перемішайте, обсмажуйте до м'якості.
4
Поверніть курячий бульйон на плиту і доведіть до кипіння, додайте куряче м'ясо (близько 400 грам), потім - картоплю і варіть 5 хвилин, додайте піджарку і за смаком посоліть, поперчіть.
5
Варіть суп ще 10-15 хвилин і додайте дрібно рубану свіжу зелень, подавайте блюдо гарячим до столу.