Суп з індички з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Суп з індички з капустою - не тільки смачний, але і дієтичний суп, широко поширений в США і Канаді, де індичка - це птах номер один. Дійсно смачно - варто спробувати.
Популярне в США і Канаді м'ясо індички - це дієтичне м'ясо (хоча по американцях не скажеш, правда? ;)), тому різні страви з індички вітаються в раціоні людей, які хочуть схуднути. Одне з найсмачніших перших блюд з індички - це суп з індички з капустою, рецепт якого мені дав один мій хороший знайомий, живе в Монреалі. За його словами, суп з індички з капустою там - чи не найпопулярніший з тих, що фігурують серед перших страв в простих, НЕ гурманських кафе і столових. Що ж, спробуємо приготувати щось подібне і ми.
- М'ясо індички - 300 грам
- Капуста - 300 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Картопля - 1-2 штук
- Селера (корінь) - 50 грам
- Пастернак (корінь) - 50 грам
- Сухі трави - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, чорний перець, лавровий лист, зелень петрушки - - За смаком
Складові.
В суповий каструлі доводимо до кипіння півтора літра води, в киплячу воду кидаємо м'ясо індички. Варимо індичку приблизно 50 хвилин на середньому вогні.
Поки вариться бульйон - займемося овочами. Пастернак і селеру нарізаємо тонкою соломкою, морква - великим кубиком, цибуля - великою соломкою, часник просто роздавимо плоскою стороною ножа.
У сковороді на оливковій олії обсмажуємо цибулю, морква, пастернак і селеру до м'якості моркви і золотистого лука. У бульйон, тим часом, додаємо часник і лавровий лист.
Коли бульйон буде готовий (тобто, коли індичка повариться в воді 50 хвилин), додаємо в каструлю спеції, сухі трави і обсмажені овочі. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на слабкому вогні, після чого додаємо в суп картопля і варимо ще 15 хвилин.
Тонко шаткуємо капусту.
Додаємо її в суп слідом за картоплею. Варимо суп ще хвилин 15-20 - до повної готовності інгредієнтів.
Залишається тільки розлити готовий суп по тарілках, посипавши свіжою зеленню. Смачного!