Суп з горохом і окостом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смачного і ситного супу на курячому бульйоні з горохом, селерою, морквою, цибулею і свинячим окостом, попередньо відвареним.
Пропонуємо Вам приготувати дуже смачний і ситний суп з овочами, горохом і окостом. Досить легко готується і добре витримує заморозку. Порадуйте Вашу сім'ю чудовим смаком м'ясного супу.
- Свинячий окіст - 225 грам
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Горох - 75 грам
- Часник - 2 зубчики
- Курячий бульйон - 1.2 L
- Сіль і перець - - За смаком
1. Влити 2л води у велику каструлю і довести до кипіння. Скрутить огонь, щоб вода ледь кипіла. Покласти сирої свинячий окіст в каструлю. Готувати 50 хвилин. Після 25 хвилин готування окіст перевернути.
2. Поки окіст готується, приступити до підготовки овочів. Нарізати цибулю, морква і селера дрібними кубиками.
3. Скласти всі овочі, горох, петрушку і часник в каструлю, залити бульйоном і довести до кипіння. Зменшити вогонь, щоб суп ледь кипів. Готувати суп 1 час – 1 час 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
4. Відварену окіст дістати з каструлі, нарізати невеликими кубиками.
5. Якщо Ви віддаєте перевагу суп-пюре, змішайте овочі в блендері і перетворите їх в пюре до того, як додати окіст. Так само можна пом'яти овочі вручну.
6. Додати окіст в суп і розігріти. Добре перешкодити і спробувати на смак. Додати сіль і перець за смаком. Подавати суп в глибоких тарілках і посипати петрушкою. Цей суп можна заморожувати. У замороженому вигляді він може зберігатися близько місяця.