Гороховий суп з окостом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі класичний рецепт горохового супу з окостом - самого що ні на є «чоловічого» страви: ситного, поживного і жахливо смачного!
Чоловік однієї моєї подруги, великий любитель добре поїсти, взагалі стверджує, що горох без м'яса - це переклад продуктів. Я, звичайно, не можу погодитися з ним в повній мірі, але змушена визнати: гороховий суп з м'ясом і без - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. І в тому випадку, коли немає можливості приготувати його на бульйоні, має сенс використовувати саме окіст - супчик вийде просто дивовижний!
Горох потрібно промити кілька разів до тих пір, поки вода не стане практично прозорою, залити водою і поставити на середній вогонь.
Коли почне закипати - зняти піну, а потім варити до напівготовності (горошини повинні залишатися трохи твердими, коли ви будете додавати інші інгредієнти).
Цибуля, морква і часник почистити. Цибулю і моркву нарізати улюбленим способом, часник - пластинками.
Скибочки шинки нарізати.
На добре розігріту сковороду маслом викласти окіст і обсмажити пару хвилин з одного боку, потім перевернути на іншу.
Додати цибулю, часник і морква, перемішати і обсмажувати до тих пір, поки овочі не стануть золотистими.
Викласти вміст сковороди в каструлю з горохом, посолити, додати лавровий лист. Закрити кришкою і варити на повільному вогні до повного розварювання гороху.
Лавровий лист вийняти, суп поперчити і додати фенхель. Закрити кришкою і дати настоятися хвилин 10-15.
Подавати суп гарячим з сухариками з чорного хліба.
- Окіст - 300 грам
- Горох - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Фенхель - За смаком
Горох потрібно промити кілька разів до тих пір, поки вода не стане практично прозорою, залити водою і поставити на середній вогонь.
Коли почне закипати - зняти піну, а потім варити до напівготовності (горошини повинні залишатися трохи твердими, коли ви будете додавати інші інгредієнти).
Цибуля, морква і часник почистити. Цибулю і моркву нарізати улюбленим способом, часник - пластинками.
Скибочки шинки нарізати.
На добре розігріту сковороду маслом викласти окіст і обсмажити пару хвилин з одного боку, потім перевернути на іншу.
Додати цибулю, часник і морква, перемішати і обсмажувати до тих пір, поки овочі не стануть золотистими.
Викласти вміст сковороди в каструлю з горохом, посолити, додати лавровий лист. Закрити кришкою і варити на повільному вогні до повного розварювання гороху.
Лавровий лист вийняти, суп поперчити і додати фенхель. Закрити кришкою і дати настоятися хвилин 10-15.
Подавати суп гарячим з сухариками з чорного хліба.