Рецепт Гороховий суп з окостом фото

Гороховий суп з окостом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Бобові, Горох
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Пропоную вашій увазі класичний рецепт горохового супу з окостом - самого що ні на є «чоловічого» страви: ситного, поживного і жахливо смачного!

Чоловік однієї моєї подруги, великий любитель добре поїсти, взагалі стверджує, що горох без м'яса - це переклад продуктів. Я, звичайно, не можу погодитися з ним в повній мірі, але змушена визнати: гороховий суп з м'ясом і без - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. І в тому випадку, коли немає можливості приготувати його на бульйоні, має сенс використовувати саме окіст - супчик вийде просто дивовижний!

Горох потрібно промити кілька разів до тих пір, поки вода не стане практично прозорою, залити водою і поставити на середній вогонь.

Коли почне закипати - зняти піну, а потім варити до напівготовності (горошини повинні залишатися трохи твердими, коли ви будете додавати інші інгредієнти).

Цибуля, морква і часник почистити. Цибулю і моркву нарізати улюбленим способом, часник - пластинками.

Скибочки шинки нарізати.

На добре розігріту сковороду маслом викласти окіст і обсмажити пару хвилин з одного боку, потім перевернути на іншу.

Додати цибулю, часник і морква, перемішати і обсмажувати до тих пір, поки овочі не стануть золотистими.

Викласти вміст сковороди в каструлю з горохом, посолити, додати лавровий лист. Закрити кришкою і варити на повільному вогні до повного розварювання гороху.

Лавровий лист вийняти, суп поперчити і додати фенхель. Закрити кришкою і дати настоятися хвилин 10-15.

Подавати суп гарячим з сухариками з чорного хліба.


  • Окіст - 300 грам
  • Горох - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Фенхель - За смаком
Чоловік однієї моєї подруги, великий любитель добре поїсти, взагалі стверджує, що горох без м'яса - це переклад продуктів. Я, звичайно, не можу погодитися з ним в повній мірі, але змушена визнати: гороховий суп з м'ясом і без - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. І в тому випадку, коли немає можливості приготувати його на бульйоні, має сенс використовувати саме окіст - супчик вийде просто дивовижний!

Горох потрібно промити кілька разів до тих пір, поки вода не стане практично прозорою, залити водою і поставити на середній вогонь.

Коли почне закипати - зняти піну, а потім варити до напівготовності (горошини повинні залишатися трохи твердими, коли ви будете додавати інші інгредієнти).

Цибуля, морква і часник почистити. Цибулю і моркву нарізати улюбленим способом, часник - пластинками.

Скибочки шинки нарізати.

На добре розігріту сковороду маслом викласти окіст і обсмажити пару хвилин з одного боку, потім перевернути на іншу.

Додати цибулю, часник і морква, перемішати і обсмажувати до тих пір, поки овочі не стануть золотистими.

Викласти вміст сковороди в каструлю з горохом, посолити, додати лавровий лист. Закрити кришкою і варити на повільному вогні до повного розварювання гороху.

Лавровий лист вийняти, суп поперчити і додати фенхель. Закрити кришкою і дати настоятися хвилин 10-15.

Подавати суп гарячим з сухариками з чорного хліба.

Схожі рецепти