Суп з часниковими галушками
(покроковий рецепт з фото)
Тарілочка курячого супу з часниковими галушками - завжди бажаний гість на нашому столі, тому що він смачний і легкий, як в приготуванні, так і для травлення.
Готується суп дуже просто, виходить гарантовано смачно. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Курка - 700 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вода - 3 L
- Часник - 2 зубчики
- Зелень петрушки - 30 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
Підготуйте інгредієнти.
Залийте курку водою, додайте по половинці цибулі та моркви, варіть на невеликому вогні близько 1, 5 годин, злегка відкривши кришку, так бульйон буде більш прозорим. Не забудьте зняти піну.
Поки вариться бульйон приготуйте тісто для клецек, для цього вбийте в миску одне яйце, додайте дрібку солі, натріть на тертці часник або пропустіть його через прес.
Подрібніть невеликий пучок петрушки, додайте до яйцю, розмішайте.
Додайте в яйце борошно.
Замісити тісто, для цього просто змішайте яйце з борошном за допомогою вилки.
Наріжте кубиком картопля.
Зробіть зажарку з других половинок моркви і цибулі. Смажте до золотистого кольору.
Дістаньте з бульйону зварену курку, відокремте м'якоть, подрібніть на волокна.
Першим в бульйон покладіть картоплю, варіть приблизно 10 хвилин.
Додайте шматочки курки, прогрійте до кипіння.
Викладіть зажарку.
Ложкою або руками зробіть галушки, відокремлюючи невеликі шматочки тіста і кидаючи їх у бульйон. Ще раз нагрійте до кипіння, покладіть лавровий лист.
Розливайте суп по тарілках, подавайте до супу подрібнену зелень петрушки. Вийшов дуже смачний і легкий курячий суп з легкої пікантною ноткою часнику. Смачного!