Суп «Xarco»
(покроковий рецепт з фото)
У грузинській кухні існує чимало приголомшливих страв, але цей рецепт, на мій погляд, однозначно гідний вашої уваги. Холодними зиязиками днями такий супчик зігріє вас і ваших гостей. Рекомендую!
Розповім вам, як приготувати "харчо" з рисом, волоськими горіхами і ароматними спеціями. Це неймовірно ситний, апетитний і смачний супчик, який точно варто внести в свою кулінарну скарбничку. Запам'ятовуйте, все зовсім нескладно, навіть якщо так здається на перший погляд.
- Телятина - 800 грам (або баранина)
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 3 чайних ложки
- Томати - 450 грам (у власному соку)
- Мал - 1/4-1/3 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Грецькі горіхи - 1/4 склянки
- Сік лимона - 3 чайних ложки
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком (базилік, перець, Тархуна, паприка, м'ята, koriandr, пажитник)
1
М'ясо вимийте, обсушити і наріжте на 4-6 шматочків.
2
У каструлі з товстим дном або казані розігрійте трохи вершкового масла. Викладіть м'ясо і на сильному вогні обсмажте з двох боків до утворення скоринки. Паралельно доведіть до кипіння воду.
3
Влийте гарячу воду до м'яса, варіть на повільному вогні після закипання близько 1.5 годин.
4
З готового бульйону м'ясо акуратно дістаньте, Я Штам бульйону.
5
На сковороді з невеликою кількістю масла обсмажте подрібнену цибулю і часник.
6
Додайте борошно, перемішайте і смажте ще буквально хвилину.
7
Влийте трохи бульйону, постійно перемішуючи.
8
Додайте томатну пасту і помідори у власному соку.
9
Перекладіть все в киплячий бульйон. Додайте рис, варіть близько 10 хвилин на середньому вогні.
10
А тим часом можна нарізати порційними шматочками вже злегка остигле м'ясо і повернути його назад в суп.
11
У ступці розітріть сіль зі спеціями, викладіть в каструлю.
12
Додайте сік лимона.
13
Горіхи з дрібкою солі розітріть в пасту і викладіть в суп.
14
Зніміть суп з вогню, накрийте його кришкою і дайте постояти хвилин 20. Перед подачею додайте свіжої зелені.
Смачного!
Смачного!