Рецепт Суп «Рататуй» фото

Суп «Рататуй»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка
ПП рецепти
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний рецепт приготування супу"Рататуй" з крутонами - вишукану страву французької кухні, яке можна і гостям подати на святковому столі, і на кожен день приготувати. Записуємо!

Опис приготування:

Класичний рататуй швидше нагадує густе овочеве рагу, томатне пюре, квасоля і баклажан є його відмінними рисами. Щоб приготувати суп"Рататуй" , знадобиться казан або велика каструля з товстими стінками, в якій спочатку обсмажити овочі, а потім будемо варити суп. Суп можете подати з чорним хлібом, але крутон або грінки з французького багета зроблять блюдо ще більш апетитним!

  • Цибуля солодка - 1 штука
  • Cukini - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука (або річна гарбуз )
  • Баклажан - 1 штука
  • Помідори - 6 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Прованські трави - 2 чайних ложки
  • Курячий бульйон - 2 склянки
  • Томатна паста - 450 грам (або томатне пюре)
  • Біла квасоля - 450 грам (консервована)
  • Багет - 4 скибочки
  • Тертий сир - 150-200 грам
  • Сіль, перець - За смаком
1
Лук почистіть і поріжте кубиками, часник дрібно порубати (іноді я ріжу його пластинками, різниця не принципова). Розігрійте 2-3 ст.Л. Оливкового масла на середньому вогні, додайте цибулю, обсмажуйте його до легкої прозорості хвилин 5, додайте часник, перемішайте. Смажте ще хвилину.
Додайте сіль (1 середня лінія) і прованські трави. Перемішайте.
2
Cukini, баклажан, річну гарбуз (або кабачок) поріжте кубиками, додайте до цибулі з часником і спеціями, готуйте хвилин 5-6, поки овочі не стануть м'якими. Потім додайте порізані кубиками помідори, смажте хвилини 3-4.
3
Потім додайте томатну пасту (я використовувала томатне пюре), квасоля, влийте курячий бульйон і все перемішайте. Дайте закипіти, потім зменшіть вогонь до маленького і дайте ще поваритися хвилин 20.
4
Поки рататуй вариться, обсмажте скибочки багета з сиром.
5
Готовий суп рататуй подавайте з крутонами з багета, можете посипати зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти