Рецепт Суп-пюре з щавлю фото

Суп-пюре з щавлю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Щавель
Дієтичне харчування
На обід, Для дітей, Корисний обід, Від 3 років
Супи, Супи-пюре

Суп-пюре з щавлю - ще одне неймовірно смачна страва з цього корисного овоча. Готується просто, швидко і з доступних бюджетних інгредієнтів, проте смак і вигляд страви - ресторанного рівня.

Щавель - це овоч, доступний кожному. Можна або зібрати його (росте-то він дуже рясно) самому, або купити на ринку за копійки. А користі в ньому - більше, ніж зірок на нічному небі. Мабуть, щавель - це кращий овоч в співвідношенні ціна / корисність. Однак їсти його без нічого складно - кисленький він, багато не з'їси. Один з моїх улюблених рецептів - це рецепт супу-пюре з щавлю. Готується він неймовірно просто і з інгредієнтів, які завжди є на кухні. А виходить - і смачний, і дуже корисний густий супчик. Подобається навіть дітям

Як приготувати суп-пюре з щавлю:

1. Почнемо ми нашу працю з підготовки інгредієнтів. Картоплю і цибулю моєму, чистимо і нарізаємо середніми кубиками. Обсмажуємо їх хвилин п'ять на будь-якій рослинній олії в сковороді з сіллю і приправами.

2. А паралельно ставимо на вогонь літрову каструлю, і як тільки цибулю в сковороді підрум'яниться - перекидаємо весь вміст сковороди в воду, разом з маслом. Варимо до повної готовності картоплі.

3. А тим часом помиємо і нашаткуємо наш щавель, злегка приминаючи його руками. Коли картопля звариться, - пробуємо бульйон на смак, podsalivaem, якщо потрібно, і всипаємо наш щавель.

4. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

5. Як тільки супчик закипить, переливаємо все вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо (якщо ваш блендер з гарячими речовинами не працює - спершу остудіть суп до кімнатної температури).

6. Повертаємо суп-пюре в каструлю, додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння.

7. Власне, суп готовий. Твердий сир я нарізаю маленькими кубиками і додаю вже в тарілки з супом, але це опціонально.

Готово! Смачного!


  • Щавель - 200 грам
  • Вода - 1 літр
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 100 грам
  • Сир твердий - 100 грам
Щавель - це овоч, доступний кожному. Можна або зібрати його (росте-то він дуже рясно) самому, або купити на ринку за копійки. А користі в ньому - більше, ніж зірок на нічному небі. Мабуть, щавель - це кращий овоч в співвідношенні ціна / корисність. Однак їсти його без нічого складно - кисленький він, багато не з'їси. Один з моїх улюблених рецептів - це рецепт супу-пюре з щавлю. Готується він неймовірно просто і з інгредієнтів, які завжди є на кухні. А виходить - і смачний, і дуже корисний густий супчик. Подобається навіть дітям

Як приготувати суп-пюре з щавлю:

1. Почнемо ми нашу працю з підготовки інгредієнтів. Картоплю і цибулю моєму, чистимо і нарізаємо середніми кубиками. Обсмажуємо їх хвилин п'ять на будь-якій рослинній олії в сковороді з сіллю і приправами.

2. А паралельно ставимо на вогонь літрову каструлю, і як тільки цибулю в сковороді підрум'яниться - перекидаємо весь вміст сковороди в воду, разом з маслом. Варимо до повної готовності картоплі.

3. А тим часом помиємо і нашаткуємо наш щавель, злегка приминаючи його руками. Коли картопля звариться, - пробуємо бульйон на смак, podsalivaem, якщо потрібно, і всипаємо наш щавель.

4. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

5. Як тільки супчик закипить, переливаємо все вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо (якщо ваш блендер з гарячими речовинами не працює - спершу остудіть суп до кімнатної температури).

6. Повертаємо суп-пюре в каструлю, додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння.

7. Власне, суп готовий. Твердий сир я нарізаю маленькими кубиками і додаю вже в тарілки з супом, але це опціонально.

Готово! Смачного!

Схожі рецепти