Суп-пюре з щавлю
(покроковий рецепт з фото)
Суп-пюре з щавлю - ще одне неймовірно смачна страва з цього корисного овоча. Готується просто, швидко і з доступних бюджетних інгредієнтів, проте смак і вигляд страви - ресторанного рівня.
Щавель - це овоч, доступний кожному. Можна або зібрати його (росте-то він дуже рясно) самому, або купити на ринку за копійки. А користі в ньому - більше, ніж зірок на нічному небі. Мабуть, щавель - це кращий овоч в співвідношенні ціна / корисність. Однак їсти його без нічого складно - кисленький він, багато не з'їси. Один з моїх улюблених рецептів - це рецепт супу-пюре з щавлю. Готується він неймовірно просто і з інгредієнтів, які завжди є на кухні. А виходить - і смачний, і дуже корисний густий супчик. Подобається навіть дітям
Як приготувати суп-пюре з щавлю:
1. Почнемо ми нашу працю з підготовки інгредієнтів. Картоплю і цибулю моєму, чистимо і нарізаємо середніми кубиками. Обсмажуємо їх хвилин п'ять на будь-якій рослинній олії в сковороді з сіллю і приправами.
2. А паралельно ставимо на вогонь літрову каструлю, і як тільки цибулю в сковороді підрум'яниться - перекидаємо весь вміст сковороди в воду, разом з маслом. Варимо до повної готовності картоплі.
3. А тим часом помиємо і нашаткуємо наш щавель, злегка приминаючи його руками. Коли картопля звариться, - пробуємо бульйон на смак, podsalivaem, якщо потрібно, і всипаємо наш щавель.
4. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
5. Як тільки супчик закипить, переливаємо все вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо (якщо ваш блендер з гарячими речовинами не працює - спершу остудіть суп до кімнатної температури).
6. Повертаємо суп-пюре в каструлю, додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння.
7. Власне, суп готовий. Твердий сир я нарізаю маленькими кубиками і додаю вже в тарілки з супом, але це опціонально.
Готово! Смачного!
- Щавель - 200 грам
- Вода - 1 літр
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
Як приготувати суп-пюре з щавлю:
1. Почнемо ми нашу працю з підготовки інгредієнтів. Картоплю і цибулю моєму, чистимо і нарізаємо середніми кубиками. Обсмажуємо їх хвилин п'ять на будь-якій рослинній олії в сковороді з сіллю і приправами.
2. А паралельно ставимо на вогонь літрову каструлю, і як тільки цибулю в сковороді підрум'яниться - перекидаємо весь вміст сковороди в воду, разом з маслом. Варимо до повної готовності картоплі.
3. А тим часом помиємо і нашаткуємо наш щавель, злегка приминаючи його руками. Коли картопля звариться, - пробуємо бульйон на смак, podsalivaem, якщо потрібно, і всипаємо наш щавель.
4. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
5. Як тільки супчик закипить, переливаємо все вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо (якщо ваш блендер з гарячими речовинами не працює - спершу остудіть суп до кімнатної температури).
6. Повертаємо суп-пюре в каструлю, додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння.
7. Власне, суп готовий. Твердий сир я нарізаю маленькими кубиками і додаю вже в тарілки з супом, але це опціонально.
Готово! Смачного!