Суп-пюре з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Не любите печінку? рецепт, який я хочу запропонувати, змінить ваше ставлення до печінки. Цей легкий дієтичний суп-пюре з печінки займе заслужене місце у вашому меню. Смачно і корисно!
Простий рецепт супу-пюре з печінки:
1. З печінки видаляємо плівки, добре промиваємо і дрібно ріжемо. Після цього нарізаємо на невеликі шматочки морква, корінь петрушки і цибулю-порей.
2. Печінка разом з овочами обсмажуємо на маслі. Підливаємо трохи бульйону і півгодини тушкуємо на середньому вогні, прикривши кришкою. Потім отриману масу подрібнюємо за допомогою блендера.
3. Для заправки - борошно обсмажуємо на сковороді з двома столовими ложками олії, додаємо бульйон і проварюємо хвилин 15. Отриманий соус проціджуємо, додаємо подрібнену печінку, розмішуємо і доводимо до кипіння. У разі якщо суп дуже густий, його можна розбавити бульйоном.
5. Солимо і в кінці приготування заправляємо суп жовтками, збитими з вершками (молоком).
Перед подачею на стіл я прикрашаю страву зеленню. Зелень може бути будь-яка, на ваш смак. І, звичайно, не забудьте про грінки! До цього супчику вони просто необхідні.
От і все - тепер вам відомо, як приготувати суп-пюре з печінки. Смачного!
- Печінка - 400 грам
- Mясной бульйон- 500 мілілітрів
- Вершкових масло- 4 Ст. Ложки
- Mукa- 2 Ст. Ложки
- Mорковь- 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Kорень петрушки - 1 штука
- Желтoк- 2 штуки (для заправки)
- Clivki (молоко). - 1 Склянка (для заправки)
- Сіль - 1 За смаком
1. З печінки видаляємо плівки, добре промиваємо і дрібно ріжемо. Після цього нарізаємо на невеликі шматочки морква, корінь петрушки і цибулю-порей.
2. Печінка разом з овочами обсмажуємо на маслі. Підливаємо трохи бульйону і півгодини тушкуємо на середньому вогні, прикривши кришкою. Потім отриману масу подрібнюємо за допомогою блендера.
3. Для заправки - борошно обсмажуємо на сковороді з двома столовими ложками олії, додаємо бульйон і проварюємо хвилин 15. Отриманий соус проціджуємо, додаємо подрібнену печінку, розмішуємо і доводимо до кипіння. У разі якщо суп дуже густий, його можна розбавити бульйоном.
5. Солимо і в кінці приготування заправляємо суп жовтками, збитими з вершками (молоком).
Перед подачею на стіл я прикрашаю страву зеленню. Зелень може бути будь-яка, на ваш смак. І, звичайно, не забудьте про грінки! До цього супчику вони просто необхідні.
От і все - тепер вам відомо, як приготувати суп-пюре з печінки. Смачного!