Суп-пюре з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і поживний суп-пюре з курячої печінки можна запропонувати не тільки дорослим, але і дітям. Готується перша страва дуже швидко, печінка не потрібно довго відварювати, інакше вона буде жорсткою.
Це гаряче блюдо дуже смачно їсти з сухариками, крутонами, підсмаженими тостами, змазаними вершковим маслом. За бажанням печінку годі й відварювати, а обсмажити і потім додати на сковороду і овочеві нарізки, а після все подрібнити. Вибирайте спосіб приготування супу по своєму смаку.
- Печінка куряча - 350 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Окріп - 100 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Курячу печінку промийте у воді, зріжте жили і плівки, викладіть в каструлю. Залийте теплою водою і помістіть ємність на плиту. Відваріть субпродукт протягом 12-15 хвилин з моменту закипання води. Довше варити не потрібно, інакше печінку стане жорсткою на смак.
Очистіть від шкірки цибулю і моркву, натріть моркву на тертці, а цибулю наріжте дрібними кубиками. Отпассеруйте обидві нарізки на сковороді в прогрітому рослинному маслі до рум'яності.
Відварену курячу печінку і овочеву зажарку пересипте у високу склянку або ємність.
Влийте окріп, всипте сіль і отпюріруйте приблизно 2-3 хвилини. За бажанням окріп можна замінити гарячим молоком або вершками 15%, особливо якщо готуєте перша страва для дітей.
Розлийте суп пюре в тарілки, поки він теплий і відразу ж подайте до столу.