Суп-пюре з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Простий, швидкий і низькокалорійний суп-пюре з моркви не тільки смачний, але і надзвичайно корисний. Його яскравий колір обов'язково приверне увагу дітей і дорослих, а смак точно не розчарує.
Для корисного та смачного обіду спробуйте простий рецепт супу-пюре з моркви. Готувати його часто навряд чи будеш, але для різноманітності цілком можна побалувати себе і близьких цим сонячним супом:
1. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.
2. Моркву порізати невеликими шматочками.
3. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити цибулю і моркву. Гасити на маленькому вогні, але не дати овочам зажаритися.
4. Бульйон можна використовувати овочевий або курячий. У каструлю отруїти бульйон з імбиром, довести до кипіння.
5. Перекласти моркву і цибулю в каструлю, посолити і поперчити.
6. З апельсина зняти цедру трьома довгими смужками. Терта цедра сюди не підійде!
7. Додати цедру в каструлю. Варити суп на маленькому вогні близько 20 хвилин.
8. Коли морква стане м'якою, прибрати з вогню.
9. Акуратно дістати цедру, вона більше не знадобиться.
10. Щоб суп-пюре не був занадто рідким, рідина необхідно злити в окремий посуд.
11. У чашу блендера відправити морква і ретельно збивати, поступово додаючи бульйон. Збивати необхідно досить довго, поки маса не стане однорідною і гладкою.
12. Якщо суп трохи охолов, відправити його на вогонь, довести до кипіння і можна подавати.
13. Зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню (цибулею, петрушкою, кропом).
Цей класичний рецепт супу-пюре з моркви можна доповнити сиром або копченостями, або ще чимось на свій розсуд. Хай щастить!
- Морква - 6 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибулина - 1 штука
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 3 штуки
- Бульйон - 400-500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 1 Чайна ложка (для прикраси при подачі)
1. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.
2. Моркву порізати невеликими шматочками.
3. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити цибулю і моркву. Гасити на маленькому вогні, але не дати овочам зажаритися.
4. Бульйон можна використовувати овочевий або курячий. У каструлю отруїти бульйон з імбиром, довести до кипіння.
5. Перекласти моркву і цибулю в каструлю, посолити і поперчити.
6. З апельсина зняти цедру трьома довгими смужками. Терта цедра сюди не підійде!
7. Додати цедру в каструлю. Варити суп на маленькому вогні близько 20 хвилин.
8. Коли морква стане м'якою, прибрати з вогню.
9. Акуратно дістати цедру, вона більше не знадобиться.
10. Щоб суп-пюре не був занадто рідким, рідина необхідно злити в окремий посуд.
11. У чашу блендера відправити морква і ретельно збивати, поступово додаючи бульйон. Збивати необхідно досить довго, поки маса не стане однорідною і гладкою.
12. Якщо суп трохи охолов, відправити його на вогонь, довести до кипіння і можна подавати.
13. Зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню (цибулею, петрушкою, кропом).
Цей класичний рецепт супу-пюре з моркви можна доповнити сиром або копченостями, або ще чимось на свій розсуд. Хай щастить!