Рецепт Суп-пюре з моркви фото

Суп-пюре з моркви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , Корисний обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 25 хв.

Простий, швидкий і низькокалорійний суп-пюре з моркви не тільки смачний, але і надзвичайно корисний. Його яскравий колір обов'язково приверне увагу дітей і дорослих, а смак точно не розчарує.

Опис приготування:

Для корисного та смачного обіду спробуйте простий рецепт супу-пюре з моркви. Готувати його часто навряд чи будеш, але для різноманітності цілком можна побалувати себе і близьких цим сонячним супом:

1. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.

2. Моркву порізати невеликими шматочками.

3. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити цибулю і моркву. Гасити на маленькому вогні, але не дати овочам зажаритися.

4. Бульйон можна використовувати овочевий або курячий. У каструлю отруїти бульйон з імбиром, довести до кипіння.

5. Перекласти моркву і цибулю в каструлю, посолити і поперчити.

6. З апельсина зняти цедру трьома довгими смужками. Терта цедра сюди не підійде!

7. Додати цедру в каструлю. Варити суп на маленькому вогні близько 20 хвилин.

8. Коли морква стане м'якою, прибрати з вогню.

9. Акуратно дістати цедру, вона більше не знадобиться.

10. Щоб суп-пюре не був занадто рідким, рідина необхідно злити в окремий посуд.

11. У чашу блендера відправити морква і ретельно збивати, поступово додаючи бульйон. Збивати необхідно досить довго, поки маса не стане однорідною і гладкою.

12. Якщо суп трохи охолов, відправити його на вогонь, довести до кипіння і можна подавати.

13. Зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню (цибулею, петрушкою, кропом).

Цей класичний рецепт супу-пюре з моркви можна доповнити сиром або копченостями, або ще чимось на свій розсуд. Хай щастить!


  • Морква - 6 штук
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Цедра апельсина - 3 штуки
  • Бульйон - 400-500 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Зелень - 1 Чайна ложка (для прикраси при подачі)
Для корисного та смачного обіду спробуйте простий рецепт супу-пюре з моркви. Готувати його часто навряд чи будеш, але для різноманітності цілком можна побалувати себе і близьких цим сонячним супом:

1. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.

2. Моркву порізати невеликими шматочками.

3. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити цибулю і моркву. Гасити на маленькому вогні, але не дати овочам зажаритися.

4. Бульйон можна використовувати овочевий або курячий. У каструлю отруїти бульйон з імбиром, довести до кипіння.

5. Перекласти моркву і цибулю в каструлю, посолити і поперчити.

6. З апельсина зняти цедру трьома довгими смужками. Терта цедра сюди не підійде!

7. Додати цедру в каструлю. Варити суп на маленькому вогні близько 20 хвилин.

8. Коли морква стане м'якою, прибрати з вогню.

9. Акуратно дістати цедру, вона більше не знадобиться.

10. Щоб суп-пюре не був занадто рідким, рідина необхідно злити в окремий посуд.

11. У чашу блендера відправити морква і ретельно збивати, поступово додаючи бульйон. Збивати необхідно досить довго, поки маса не стане однорідною і гладкою.

12. Якщо суп трохи охолов, відправити його на вогонь, довести до кипіння і можна подавати.

13. Зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню (цибулею, петрушкою, кропом).

Цей класичний рецепт супу-пюре з моркви можна доповнити сиром або копченостями, або ще чимось на свій розсуд. Хай щастить!

Схожі рецепти