Суп-пюре з лисичок
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю готувати суп-пюре з лисичок в домашніх умовах з вершками. Ця страва в нашій родині, як і в багатьох інших, вже стало традиційним, особливо в грибний сезон.
У сезон грибів не можна не побалувати себе таким супчиком. Мої домашні дуже люблять, коли я роблю суп-пюре з лисичок в домашніх умовах. Готувати його відносно швидко, а якщо гриби заздалегідь замочені або відварені і заморожені - ще швидше.
- Лісіцкі - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершки - 30 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 20 грам
1. Розморожуємо заздалегідь лисички, після чого замочуємо їх на півгодини в холодній воді. Потім відправляємо варитися на півгодини.
2. Поки варяться гриби обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі. Смажимо овочі до готовності і відставляємо.
3. Після варіння грибів відправляємо їх смажитися і в кінці змішуємо з обсмаженими овочами. Солимо і перчимо до смаку. Можете додати улюблені приправи за смаком. Тепер відправляємо наші гриби в киплячу воду.
4. Вливаємо вершки. Попередньо можете нарізати картоплю і варити його після закипання хвилин 5.
5. Перед подачею притрушуємо зеленню наш суп і подаємо його гарячим. Для цієї страви підійде кріп.