Суп-пюре з лисичок з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Хоча багато хто любить працювати з печерицями, з лисичками все набагато простіше. Їх досить помити і можна відразу готувати. Розповім, як приготувати суп-пюре з лисичок з беконом.
Цей суп повний ароматів і смаку. Такий ви не спробуєте в ресторані або кафе. Бекон додає приємний післясмак. Подавати суп можна з обсмаженими лисичками і беконом, зеленню, обсмаженими сухариками з чорного хліба. Дивно смачний і надзвичайно простий у приготуванні суп!
- Лісіцкі Svezhin - 1 кілограм
- Бекон - 50 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 50 грам
- Бульйон - 1, 5 L
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 250 мілілітрів
- Житній хліб - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
1. З шматочка бекону зріжте жир, м'ясо наріжте його невеликими кубиками.
2. Викладіть гриби в друшляк і промийте гарненько. Великі гриби можна розрізати навпіл або на 3 частини. Розділіть гриби на 2 рівні частини.
3. У сковороду викладіть шматочок вершкового масла і розтопіть його, додайте бекон.
4. Коли бекон придбав золотисту скориночку, надішліть до нього половину грибів. Утворюється зайва рідина, її злийте і додайте ще шматочок вершкового масла.
5. На сковороді розділіть гриби на 2 частини і викладіть в окремі тарілки.
6. Вимийте і наріжте тонкими кільцями порей.
7. У чисту сковороду викладіть шматочок вершкового масла і розтопіть, додайте порей і обсмажте його.
8. Змішайте половину обсмажених грибів з сирими, а також обсмаженою пореєм. Перекрутіть все в м'ясорубці.
9. Отриманий фарш викладіть в каструлю, додайте до нього очищені і розрізані навпіл ріпчаста цибуля, морква і стебла селери.
10. Залийте вміст каструлі бульйоном.
11. Накрийте її кришкою і варіть суп на слабкому вогні близько 40 хвилин.
12. В іншій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і перемішайте її.
13. Влийте тонкою цівкою молоко і залиште до закипання.
14. З каструлі з грибним фаршем видаліть великі овочі, за допомогою блендера перетворите гриби з бульйоном в єдину масу.
15. Викладіть грибну масу в каструлю з борошном і закипілої молоком.
16. Якщо вміст каструлі занадто густе, влийте ще бульйон.
17. Доведіть суп до кипіння і варіть близько 10 хвилин, потім додайте залишилися обсмажені лисички.
18. Влийте вершки і зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на кілька хвилин.
19. Наріжте кубиками хліб, змішайте його з рослинним маслом, спеціями і помістіть в форму. Запікайте сухарики в мікрохвильовій печі або в духовці.
20. Готовий суп розлийте по тарілках і прикрасьте сухариками. Подавайте відразу, смачного!