Суп-пюре з курки з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Я досить часто їм супи на вечерю, і часто це легкі овочеві супчики. Але ось один з більш ситних варіантів. Розповім вам, як приготувати суп-пюре з курки, ніжний ситний і поживний.
Як ви побачите, це не зовсім звичайний суп-пюре. Нам не знадобиться пюрировать відварені інгредієнти блендером. Ми будемо відразу варити пюреподібний супчик. Куряче м'ясо можна додати в нього безпосередньо перед подачею. Також прикрасьте тарілочки зеленню. Смачного!
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершки - 120 мілілітрів
- Бульйон курячий - 750 мілілітрів
- Куряча грудка - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
1
Поставте відварюватися курячу грудку до готовності (хвилин 20-25).
2
Тим часом подрібніть селера, цибуля і часник. На сковороді розтопіть масло і обсмажте на ньому овочі до м'якості.
3
Додайте борошно і гарненько все перемішайте. Обсмажуйте борошно з овочами протягом 3-4 хвилин, помішуючи.
4
Тепер перекладіть все в каструлю, залийте молоком, вершками і бульйоном, добре перемішайте. Готуйте на середньому вогні, поки рідина не почне густіти.
5
Покладіть все приправи за смаком. Викладіть в супчик дрібно порізану курку, проваріть пару хвилин і подавайте супчик до столу.