Рецепт Суп квасолевий зі свининою фото

Суп квасолевий зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Бобові, Квасоля
Пісні страви
На обід
Супи

Рецепт приготування квасоляного супу зі свининою. Таким густим наваристим супом добре зігрітися зиязикам холодним ввечері.

Суп квасолевий готується на м'ясному бульйоні. Дуже добре підійдуть сюди свинячі реберця. До супу з квасолі додають велику кількість прянощів.

  • Квасоля біла - 400 грам
  • Свинина (реберця) - 500 грам
  • Томатна паста - 150 грам
  • Морква - 1 штука
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Часник - - За смаком (по бажанню)
  • Кардамон - 5 штук
суп квасолевий зі свининою - фото крок 1
1. В першу чергу замочимо на ніч квасолю. Квасоля розбухла і збільшилася вдвічі. Зливаємо воду, холодною водою ретельно промиваємо зерна.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 2
2. У каструлю закладаємо м'ясо (свинина вариться досить швидко) і квасоля, потім заливаємо водою і ставимо варитися. Варимо приблизно годину або годину двадцять.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 3
3. Бульйон вже майже зварився, але його ще не солили. М'ясо має бути м'яким, у квасолі зерно всередині м'яке, але шкірка не лопається.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 4
4. Поки бульйон вариться, приготуємо бульйон. Очистимо морква і цибуля, наріжемо шматочками і підсмажити. Через кілька хвилин додамо томатної пасти. Хвилини три-чотири тушкуємо ще. Бульйон посолити, кладемо туди зажарку, додаємо запашний перець, чорний перець горошком, лавровий лист, три гвоздички і зерна кардамону. Потримаємо кілька хвилин на вогні, потім суп вимикаємо і даємо хвилин п'ятнадцять настоятися.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 5
5. У тарілку готового супу можна за бажанням додати тертий часник.

Схожі рецепти