Рецепт Суп квасолевий зі свининою фото

Суп квасолевий зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Бобові , Квасоля
Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Рецепт приготування квасоляного супу зі свининою. Таким густим наваристим супом добре зігрітися зиязикам холодним ввечері.

Опис приготування:

Суп квасолевий готується на м'ясному бульйоні. Дуже добре підійдуть сюди свинячі реберця. До супу з квасолі додають велику кількість прянощів.

  • Квасоля біла - 400 грам
  • Свинина (реберця) - 500 грам
  • Томатна паста - 150 грам
  • Морква - 1 штука
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Часник - - За смаком (по бажанню)
  • Кардамон - 5 штук
суп квасолевий зі свининою - фото крок 1
1. В першу чергу замочимо на ніч квасолю. Квасоля розбухла і збільшилася вдвічі. Зливаємо воду, холодною водою ретельно промиваємо зерна.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 2
2. У каструлю закладаємо м'ясо (свинина вариться досить швидко) і квасоля, потім заливаємо водою і ставимо варитися. Варимо приблизно годину або годину двадцять.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 3
3. Бульйон вже майже зварився, але його ще не солили. М'ясо має бути м'яким, у квасолі зерно всередині м'яке, але шкірка не лопається.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 4
4. Поки бульйон вариться, приготуємо бульйон. Очистимо морква і цибуля, наріжемо шматочками і підсмажити. Через кілька хвилин додамо томатної пасти. Хвилини три-чотири тушкуємо ще. Бульйон посолити, кладемо туди зажарку, додаємо запашний перець, чорний перець горошком, лавровий лист, три гвоздички і зерна кардамону. Потримаємо кілька хвилин на вогні, потім суп вимикаємо і даємо хвилин п'ятнадцять настоятися.
суп квасолевий зі свининою - фото крок 5
5. У тарілку готового супу можна за бажанням додати тертий часник.

Схожі рецепти