Суп квасолевий зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування квасоляного супу зі свининою. Таким густим наваристим супом добре зігрітися зиязикам холодним ввечері.
Суп квасолевий готується на м'ясному бульйоні. Дуже добре підійдуть сюди свинячі реберця. До супу з квасолі додають велику кількість прянощів.
- Квасоля біла - 400 грам
- Свинина (реберця) - 500 грам
- Томатна паста - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Перець і сіль - - За смаком
- Часник - - За смаком (по бажанню)
- Кардамон - 5 штук
1. В першу чергу замочимо на ніч квасолю. Квасоля розбухла і збільшилася вдвічі. Зливаємо воду, холодною водою ретельно промиваємо зерна.
2. У каструлю закладаємо м'ясо (свинина вариться досить швидко) і квасоля, потім заливаємо водою і ставимо варитися. Варимо приблизно годину або годину двадцять.
3. Бульйон вже майже зварився, але його ще не солили. М'ясо має бути м'яким, у квасолі зерно всередині м'яке, але шкірка не лопається.
4. Поки бульйон вариться, приготуємо бульйон. Очистимо морква і цибуля, наріжемо шматочками і підсмажити. Через кілька хвилин додамо томатної пасти. Хвилини три-чотири тушкуємо ще. Бульйон посолити, кладемо туди зажарку, додаємо запашний перець, чорний перець горошком, лавровий лист, три гвоздички і зерна кардамону. Потримаємо кілька хвилин на вогні, потім суп вимикаємо і даємо хвилин п'ятнадцять настоятися.
5. У тарілку готового супу можна за бажанням додати тертий часник.