Суп харчо з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт традиційної страви, яке представляє грузинську кухню, як приготувати суп харчо з рисом. Пряний, ситний і ароматний, він підкорить серця всіх ваших близьких і друзів.
Досить незвичайний суп для наших широт, при його приготуванні не використовується картопля, але це не робить його менш ситним. До його складу входять томати, зелень, цибуля, рис і багато спецій, що і надає йому гостроту і пікантність. Традиційно для приготування бульйону використовують яловичину або баранину. Обов'язково спробуйте приготувати такий суп. Він пряний, запашний і ситний.
- Яловичина на кістці - 400-500 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Томати - 3-4 штук
- Петрушка, кріп, Braai - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 штука
1. Моєму яловичину, зрізаємо м'ясо з кістки, закидаємо все разом в каструлю з водою, відправляємо на вогонь і варимо близько двох годин. За півгодини до готовності солимо. Готовий бульйон проціджуємо, окремо викладаємо м'ясо.
2. Цибулини чистимо і моєму, ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї соняшникова олія, відправляємо цибулю, додаємо варене м'ясо, після чого наливаємо 2-3 ложки бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
3. Помідори очищаємо від шкірки (зрізаємо тонким ножем або обдаємо окропом, тоді вона сама відходить). Нарізаємо очищені помідори крупно і відправляємо до м'яса і цибулі, tusim 10 хвилин.
4. Проціджений бульйон відправляємо на вогонь. Як тільки закипить, додаємо вміст сковороди.
5. Мал промиваємо до появи прозорої води, після чого додаємо його в каструлю. Після закипання додаємо до смаку спеції (хміль-сунелі, базилік, чорний і червоний мелений перець, лавровий лист). Варимо до повної готовності, після чого вимикаємо, накриваємо кришкою і наполягаємо 15 хвилин.